Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Konuk Gazeteci, Yazar, Şair ve Söz Sanatçısı Etem Sevik yazdı: Aklımdaki Düşünceler

Konuk Gazeteci, Yazar, Şair ve Söz Sanatçısı Etem Sevik yazdı: Aklımdaki Düşünceler
1 Ekim 2022 16:30 | Son Güncellenme: 1 Ekim 2022 16:33
293

HABERMAX.DEĞERLİ OKURLAR: Gördüklerimin ve içimde hissettiklerimin bir sonucu olan aklımda bir yığın düşünce var. Müsaadenizle bu düşüncelerimi sizlerle de paylaşmayı diliyorum çünkü sadece bana kalmasınlar istiyorum. Sizlerde umarım biraz yumuşak biraz sert olan bu düşüncelerimi okuyunca çok beğenirsiniz. Tabi orası size kalmış.

Sizlere izninizle aklımda olan düşüncelerimi başlayayım anlatmaya efendim.

Kendini eğer huzurlu hissetmek istiyorsan, mutlu olmayı diliyorsan ve keyifli bir yaşam sürmeyi arzuluyorsan yapman gereken iş çok basit: Her şeye bakışın iyi ve güzel olsun. Bu halde göreceksin dünyanın bütün nimetleri gelip, seni bulacak.

İşten yeni çıkmış ve bir başka işe zamanında yetişmek için gazetemin basın aracında bir ana caddenin üzerinde trafikte yoldayım. Araçta sevdiğim müzikler çalıyor, aracı kullanan arkadaşım ile de bir taraftan günlük bilgilerden, olaylardan, haberlerden konuşuyor, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuyoruz. Bir ara aracımızın yolu kapanıyor. Buna sebep yollar daha iyi ve kullanışlı olsun düşüncesiyle belediyenin yol çalışması var, tamam çok iyi. Ancak yola çalışma nedeniyle konulan tabelanın hemen önünde gelen araçları alt yola yönlendiren birde çalışan görevli var. Bu da olumlu tamam. Ama bu görevlinin gördüğüm şöyle ilginç birde özelliği vardı. Çok ciddi tavırları ile işini büyük titizlik ve disiplin içinde layıkıyla yapan hani sanki misafirlerini önemli bir konser öncesi doğru alana yönlendirmekle görevli bir görevli idi. Nasılda havalıydı da ama. En azından ben öyle sandım. Abartılı buldum tavırlarını bu boyu normalden biraz uzun cüsseli adamın hani. Çünkü insanlar yaptıkları görevin gerektirdiği ağırlık kadar davranmalılar. Böyle olunca her iş istendiği ve beklendiği gibi daha düzgün olacak, olağan akışında yürüyecektir.

Ve gökyüzünde bir akşam üstü yine. Açık gökyüzünde kenarlarda güneşten en açık kavuniçi, sarı, mavi renkli huni biçiminde küçük bulutlar. Bana göre sağ yönde yer coğrafyasına göre güney yönünde önümde uzanmakta olan ufkun sonunda en tepesinde son kalan canlı güneş ışınlarını üzerinde toplamış tabiatın her renginden bulutlar. Manzara efendim mükemmel. Aklıma şunlar şunlar düşüyor hemen sıra sıra. Açık denize uçsuz bucaksız engin ufka doğru yola çıkıyorum kadın, erkek dostlardan seçkin bir insan grubu ile beraber. Evrensel müzikler, eksiksiz şahane yiyecek ve içeceklerden hazırlanmış harika kokteyl, eşsiz deniz ve dünya manzarası. Daha neler ne muhteşem şenlikler, sevinçler. Ve işte ben daha ne isterim ki yaşamdan bundan başka! Hayat bu benim için. Yaşamak inanılmaz güzel. Olsun ama efendim, bu olağanüstülüğün rüyasını görmem, hülyasını bir beş dakika kurmamda en anlamlı güzellik oluyordu benim için. Ne mükemmel şey. Ben böyle huzur doluyorum, çok mutlu oluyorum, mutlu oldum.

Sonuç: Benim düşüncelerim gördüklerine hayret etmez, olduğu gibi görürüm içimi ve dış alemde her olan biteni. Bazen isyan ederim karşı gelirim, bazen de yaldızlar, yıldız takarım olan bitene. Sırf insanlar yaşamlarında çok daha mutlu olsunlar ve çok daha iyi yaşayabilsinler diye.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.