Dolar 32,1697
Euro 34,9814
Altın 2.506,36
BİST 10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 22°C
Per 22°C
Cum 23°C
Cts 23°C

Konuk gazeteci yazar Etem Sevik yazdı: Mektup bende vir insanım

Konuk gazeteci yazar Etem Sevik yazdı: Mektup bende vir insanım
20 Haziran 2023 18:11
101

HABERMAX. Değerli Okurlar; bu yazımda üç başlıkta yazıyorum size. O zaman bugünkü yazıma ilk konu başlığımız ile başlıyorum.

Metal İşleri: Metal işlerini Kırklareli Pınarhisar’da Yusufcan Metal’de Mehmet Boz’la konuştuk. Kendisi bana Metal malzemelerin demir, bakır, çinko, aluminyum gibi saf metallerle, bunların diğer elementlerle yaptığı alaşımlar (çelik, bronz gibi.) olduklarını söyledi. Ayrıca Metaller makine endüstrisinde en çok kullanılan malzemelerdir, dedi.

Peki metal nedir ve ne işe yarıyor? Mehmet Boz, Metalin elektrik ve ısıyı iletmekte yüksek bir güçte kendine has bir parlaklığa sahip ve şekillendirmeye olanak veren element olduğunu anlattı.

Mehmet Boz, Metalin kullanım alanlarını ise, Özellikle bina yapımında çok tercih edilen maddedir. Yine telefon ve televizyonda metal kullanımı çok yaygındır. Parlak yüzeye sahip olmasından dolayı, takı gibi ürünlerde de çok yaygın olarak kullanılıyor. En çok bilinen kıymetli metallerde altın ve gümüştür, dedi.

Mehmet Boz, Metallerin nasıl işlendiğini de şöyle açıkladı; Metal işlenmesinin çeşitli yöntemleri var tabi. Metaller çeşitli plastik şekil verme, talaşlı imalat, döküm, kaynak, toz metalürjisi ve geleneksel olmayan (alışılmamış) imalat yöntemleri ile değer katılarak ürüne dönüşümü gerçekleşir, dedi. Bendenizde Mehmet Boz’a, Metal İşleri ile ilgili verdiği bir birinden değerli bilgiler için teşekkür ederek, yanından ayrıldım.

Ormanın derinlerinde ne var? Ormanın derinlerine objektifimle baktım. Belirli yükseklikte ve büyüklükte çeşitli ağaçlar, çalılar, otsu bitkiler ve hayvanların bulunduğu doğal bir kara ekosistemi ile karşılaştım, çektiğim fotoğraflarıma yansıttım.

Suç Bende Filmini İzledim: Geçtiğimiz 5 Mayısta vizyona giren ve Yönetmenliğini François Ozon’un üstlendiği ve Başrollerinde Nadia Tereszkiewicz, Rebecca Marder, Isabelle Huppert gibi önemli sanatçıların olduğu üç türde çekilmiş (komedi, suç ve dram.) “Mon Crime (Suç Bende)” filmini izledim. Gizem dolu filmin konusu kısaca beş parasız bir aktris olan Madeleine Verdier’ ünlü bir yapımcıyı öldürmekle suçlanır ve en iyi arkadaşının yardımıyla meşru müdafaadan beraat eder. Gerçek aydınlanana kadar Madeleine için şan ve başarıdan oluşan yeni bir hayat başlar. Oldukça sürükleyici ve etkileyici bir film. Film izlemek için kendinize zaman yarattığınızda mutlaka izleyin derim.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.