Dolar 32,2310
Euro 34,7940
Altın 2.417,66
BİST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik yazdı: Yaşamak nedir, biliyor musun?

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik yazdı: Yaşamak nedir, biliyor musun?
25 Şubat 2023 23:30
197

HABERMAX. Bir su yerinde kendini bulmak. Bir yolun sonuna kadar engelleri aşarak gidebilmek. Dinlediğin bir klasik müziğin dışarıdan bir etkiyle yarıda kesilmemesi. Tamamlanan bir aşk. Bütün bir şiir. Başından sonuna kadar okunan bir kitap. İnsana yakışır şekilde yaşanan bir ömürdür.

Ya kaybetmek ne, anlıyor musun?
Sevgisizlik. Dostluğu bilmemek. Hayatı ziyan yaşamak. Hep kendini düşünmek. Sorumsuzluk. Umursamazlık. Basitlik. Çirkinlik. Kötülük. Zevksizlik. Cahillik. Niteliksizlik. Kalitesizlik. Düşüncesizlik. Duygusuzluk. Vicdansızlık. Adaletsizliktir.

Hepsi bizi anlatır.

Sevmek
Seviyorum dediklerimiz. İnsan, canlı, eşya. Yahut film, tavla, bilim, yüzmek. Seviyorum okulumu, resim yapmayı, temiz havada yalnız yürümeyi, uyumayı seviyorum. Yerin ve gökyüzünün renklerini, tabiatı, yaşamayı seviyorum.

Hüzün
İyi ve kötü anılar biriktirdiğimiz hayatlarımız. Sevdiklerimiz anne, baba, kardeş, sırdaş, arkadaş. Hatıralarımız hatırı sayılır insanlar ve güzel zamanlar. Unutamadıklarımız. Deprem felaketi gibi hafızamızda kötü izler bırakan silip atamadıklarımız. Bu dünyadan göçüp giden tanıdıklarımız. Öfkelendiklerimiz. Yeri doldurulamayanlar. Keşke hiç olmasaydı ne iyiydi dediklerimiz.

Hoşlanmak
Güzel bir çift göz. Sıcak bir insan gülüşü. Gönül beğenir, ellerimizle bir çiçeği tutar incitmeden koklarız. Karın beyazı keyif verir gözlerimize. Bahar havası tatlı bir huzur içimize. Özel gün kutlamalarımız. Pasta, tatlı, karnaval. Bağımlı olduklarımız; Çay, simit, kahve çikolata.

Düş
Uyanıkken veya uyurken hiç farketmez. Yaşamın her anında bizimle beraber olan düşlerimiz. Çoğu vakitler yaşamın acısından kaçmak ve kendimizi ait hissettiğimiz güvenli sığınaklarımızdırlar. Hayatımıza katılan insanlar, konular, olaylar. Benliğimizde yer eden sevinçlerimiz ve korkularımızdır düşlerimiz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.