Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik yazdı: Soğuk kış aylarının vazgeçilmez tatları

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik yazdı: Soğuk kış aylarının vazgeçilmez tatları
11 Ekim 2022 00:02 | Son Güncellenme: 11 Ekim 2022 00:04
198

HABERMAX.Sevgili Okurlar: Soğuk günlerin başlaması ile beraber çeşit çeşit, renk renk, boy boy kış sebzeleri ve meyveleri de manav ve pazar tezgâhlarında ve market raflarında yerlerini almaya başladı. Yaklaşan kış mevsiminde yetişen ve tüketilen tatları bende bugünkü yazıma taşıdım.

Peki soğuk kış aylarında ne yenir ve içilir. Hatta soruyu şöyle sorayım kışın en çok hangi yiyecekler ve içecekler tüketilir? Hepimizin malumu olan cevapların yanıtlarını kendi penceremden birde ben vereyim sizlere.
İlk sıraya çok severek yediğim bir sebze olan bal kabağını koyuyorum ben. Sağlıklı kış yiyecekleri arasında parlak turuncu rengi ile bal kabağının tatlısı harika lezzetli oluyor. Bal kabağından tatlı yapılmasının yanında çorba, salata ve mezelerde de tüketebiliriz. Kış içeceklerinin vazgeçilmez lezzetlerinin en başına koyduğum Boza içeceği zengin besin içeriği ve sağlığımıza olan yararları ile soğuk kış günlerinin vazgeçilmez nostaljik içeceği. Kış aylarının en bilinen yiyeceklerinden yazın hazırlanan çeşit çeşit sebze ve meyvelerden yapılan turşulardır. Suyla veya isteğe göre sütle birlikte hazırlanan ve eminim herkesin severek tükettiği kış içeceklerinden biri geleneksel ve tarihi bir içecek olan müthiş lezzetli salebi unutmayalım. Ben üzerine zencefil ve tarçın koyuyorum, tadı çok daha güzel oluyor. Sağlığımız içinde olumlu etkisi artıyor. Soğuk algınlığına oldukça iyi geliyor. Denizlerden tutulan balıkta kışın çok rağbet gören vazgeçilmez yiyeceklerinden. Gözlerimize iyi geliyor, kemiklerimizi güçlendiriyor. Kışın yemeklerin yanında salatasını yaptığımız veya salataların içine kattığımız turp ve yine bağışıklık sistemimizi güçlendiren pancarda salata olarak hem lezzetli hem besin değeri yüksek yiyeceklerden. Turp ve pancar yiyecekleri aynı zamanda turşusunu kurup kış süresince severek yiyeceğimiz lezzetli ve sağlıklı yiyeceklerinden. Sizde zevkinize göre kış aylarında bu yiyecekleri ve başka sevdiğiniz kış yiyeceklerini tüketebilirsiniz. Kışınız huzurla, mutlulukla, keyifle geçsin, afiyet olsun.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.