Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

KONUK GAZETECİ VE YAZAR ETEM SEVİK YAZDI: KAĞIT KUTUSU VE TELEFON DEĞERLİ OKURLAR:

KONUK GAZETECİ VE YAZAR ETEM SEVİK YAZDI: KAĞIT KUTUSU VE TELEFON DEĞERLİ OKURLAR:
4 Ekim 2023 10:48 | Son Güncellenme: 4 Ekim 2023 10:51
96

HABERMAX.Özellikle geçen son 30 ila 40 yılda bütün dünyada ve ülkemizde Sanayileşmenin her alanda gelişmesine paralel olarak teknolojinin gelişim hızı da hayatı tümden değiştirdi. İnsanların ihtiyaçlarını çeşitlendirirken, günlük alışkanlıklarına da yeni boyutlar getirdi.

Tuvalet kağıdı kutuları: Modern yaşamın bir pratiği olarak evlerimizden, iş yerlerimize, konaklama alanlarına ve eğlence mekanlarına varıncaya kadar neredeyse tüm kapalı ortamlarda bulunan modern tuvaletlerde ihtiyacımızı giderip, ellerimizi yıkadıktan sonra kuruladığımız kağıtları genellikle kare veya dikdörtgen biçiminde tasarlanmış kağıt kutularından alıyoruz. Ancak çoğu vakit bu kutularla karşılaşılan bir problem var. Şöyle ifade edeyim konuyu kutuların üst baş kısmına renkli harflerle aslında pekte kimsenin dikkat edipte okumadı ve buna rağmen göze çarpan marka isimleri daha çokta ingilizce dilinde olmak kaydıyla büyük harflerle yazıyor. Dünya üzerindeki bütün ülkelerde milletlerin kullandıkları resmi bir dil var. İngilizce de dünya dili. Buraya kadar tamam. Öğrendiğime kadar rulo şeklindeki tuvalet kağıtları ilk defa 1871 yılında Amerika’da kullanılmış. Tuvalet kağıdının yaygınlaşması ise Amerika ve Avrupa’da 1950’lerden sonra İkinci Dünya Savaşı’nın da sonra tüketici tarafından ilgi görmeye başlamış. Türkiye’de ilk üretimi ise 1970 yılında Eczacıbaşı topluluğuna ait İpek Kâğıt tarafından yapılmış. Konumuza dönersek dediğim gibi tuvalet kağıdı markalarını kutusundan kolayca okuyabiliyoruz. Ama kullanımı noktasında alt kısımlarında bulunan ok işaretlerini biraz eğilerek ve bilgi kısmını dikkatlice okumaya artı gayretle kullanımını öğreniyoruz. Biraz insaf, biraz da özveri. Arkadaşlar insan en çok ilgiyi ve değer görmeyi hak ediyor.

SABİT TELEFONLAR VE CEP TELEFONLARI: Günümüzde genel olarak ev ve işyerlerimizde kullandığımız masaüstü ya da kablosuz telefonlar. Kullanımı hakkında bilgi gereksinimiz temel düzeyde ve genel bilgiler sunularak karşılanıyor. Benim buna itirazım ise, çok teknik detaya girilmesi ve uzun uzadıya yazılarla bilgi dökümanı oluşturulmasıdır. Nihayetinde Bilişim yüksek okulunda okumuyoruz müsaadenizle değil mi efendim ama!? Bir işi doğru yöntemle ve lüzumunca yapmak en doğrusudur. Cep telefonu kullanma kılavuzlarında da durum pek farklı değil. Şöyle ki efendim, Üretilen her teknik malzemenin hatta her malzemenin bu bir tahta sandalyede olabilir ve dolayısıyla malzemenin bir kullanma kılavuzu olması şarttır. Ancak cep telefonları kullanma kılavuzundaki bilgiler genelde uzun ve harf boyutu küçük teknik içerikli ifadelerden oluyor. Bu sebeple hem okuması yorucu, sıkıcı hem anlaşılması da güç ifadelerden oluşuyor. Sonuçta piyasada dev teknoloji şirketleri alıcısı çok fazla olan bir ürün olan cep telefonunu üretiyor. O yüzden bunlara da azami dikkat edilsin lütfen!

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.