Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik Yazdı: Altın Elma

Konuk Gazeteci ve Yazar Etem Sevik Yazdı: Altın Elma
13 Aralık 2023 11:06 | Son Güncellenme: 13 Aralık 2023 11:10
149

HABERMAX.DEĞERLİ OKURLAR: dünya yazın tarihinde literatüre geçen ve unutulmaz nitelikte öyküler vardır. Kadın, erkek, çocuk her yaştan insanın her dönem beğenisini kazanan ve tüm dillerde her çağda okunan bu tarihsel öykülerden birini Yunan mitolojisinde görülen Altın Elmalardan Atalanta ve Melanion’un öyküsünü bu yazımda sizlerle paylaşacağım. Umarım sizde okurken büyük keyif alacaksınız. O zaman öykümüzün adını ve içeriğini sizlerin okumasına yazayım efendim.

ALTIN ELMA

Atalanta ve Melanion

ATALANTA bebekken babası tarafından terk edilmiş ve ancak yetenekli bir avcı olur ve Kalidon domuzu avındaki rolüyle beğeni toplar. Babası onu sahiplendi ve onunla evlenmek ister fakat Atalanta evliliğin onun çöküşü olacağına dair bir kehanet nedeniyle evlenme konusunda isteksiz kalır.

MELANİON YARIŞI VE ATALANTA İLE EVLENME HAKKINI KAZANIR
Birçok talibi çıkar ancak talibininin onu bir yarışta yenmesi şartıyla sonunda evlenmeyi kabul eder. Onu yenemeyen yarışmacılar ise idam edilecektir. Atalanta son derece hızlı koşabildiği için tüm talipleri yarışmayı kaybederek öldürülür. Atalanta’nın adil bir yarışta yenilemeyeceğini anlayan Melanion Afrodit’ten yardım diler. Tanrıça ona üç altın elma verir ve Atalanta’nın dikkatini dağıtmak için her seferinde bir tane düşürmesini söyler. Atalanta her bir altın elmayı alacak kadar süre koşmayı bırakır. Üç elmayı ve tüm hızını alır ama Melanion sonunda yarışı ve Atalantayla evlenme hakkını kazanır.

EVLİLİKLERİ TALİHSİZLİKLE SONUÇLANIR
Sonunda Thebes’e karşı Yedilerden biri olan oğulları Parthenopaios doğar. Evlilikleri, Zeus’u tapınaklarından birinde bir ilişki yaşayarak kızdırdıkları için aslana dönüştürüldüklerinden talihsizlikle sonuçlanır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.