Dolar 32,3775
Euro 34,7618
Altın 2.436,00
BİST 9.983,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

Kominst Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir?

Kominst Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu kimdir?
13 Ekim 2020 21:03 | Son Güncellenme: 13 Ekim 2020 21:13
952
AHA.Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’nun.Özgeçmişi. On bir kardeş olan ve yoksul bir aileden gelen  1968’de Ovacık’ın Çemberlitaş(Gewrik) Köyü’nde doğdu. Fatih Mehmet Maçoğlu, ilk öğretimi Ovacık Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda okudu. Daha sonra Bingöl Sağlık Lisesi’ni kazandı. Ailede okuyan tek kişi olan Maçoğlu, Bingöl Sağlık Lisesi’nden sonra Konya Bozkır Hisarlık kasabasında sağlık memuru olarak göreve başladı. Daha sonra askerlik durumundan kaynaklı Tunceli Pertek Pınarlar Sağlık Ocağı’na tayin oldu. Askerlik bittikten sonra da Pertek ilçesi Merkez Sağlık Ocağı’nda görev yaptı.

MAÇOĞLU İFADEYE ÇAĞRILDI 

Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki Munzur Gözeleri’nde yapılan peyzaj projesine karşı ‘İnsan zinciri’ eylemine katılan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin’in de aralarında bulunduğu 81 kişi hakkında savcılık soruşturması başlatıldı.

Tunceli’nin Ovacık ilçesindeki Munzur Gözleri’nde yapılan peyzaj projesine karşı yapılan vatandaşlar insan zinciri eylemi yapmıştı. Ovacık Cumhuriyet Savcılığı, insan zinciri eylemi yaptıkları gerekçesiyle aralarında Tunceli Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu ve Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin’inde dahil olmak üzere 81 kişi hakkında soruşturma başlattı. Haklarında açılan soruşturmayla ilgili Sözcü’ye konuşan baro başkanı Kenan Çetin, insanların inanç merkezine gidip ağıt yakıp, halka oluşturmalarının suça konu olmaması gerektiğini kaydetti.

Toplantı ve gösterisi yürüyüşü yasasına muhalefetten dolayı haklarında sorutşma başlatıldığını belirten Tunceli Baro Başkanı Kenan Çetin, “Anayasanın birçok maddesinde bu haklar çok net bir şekilde tarif edilmiş orada yapılan etkinlik ise 1. derece SİT alanında olan Munzur’un korunmasına yönelik duyarlılık çağrısında bulunmuştuk. Bunun kesinlikle toplantı ve gösteri olarak algılanması doğru değil oradaki ihale sürecini takip için sanatçı dostlarımız, belediye başkanlarımız, avukatlar, birçok sivil toplum örgütünün yaptığı bir etkinlikti o. Bu etkinliğin sosyal mesafeye dikkat edilerek yapılması ve her tarafı açık olan bir ortamda böyle bir müeyyideyle insanların karşı karşıya kalması doğru değil. Savcılık makamı bu durumu değerlendirecek ama Munzur bir inanç merkezi ve dünya mirası. İnsanların inanç merkezine gidip ağıt yakıp halka oluşturması bu yüzyılda ne suç olmalı ne de suça konu olmalı. Savcılık, o bölgeyi korumak için çaba harcayanlara ceza vermek yerine SİT alanına iş makinalarını sokan zarar verenler hakkında işlem yapmalı.” ifadelerini kullandı.

KOMİNİST TUNCELİ BELEDİYE BAŞKANI FATİH MEHMET MAÇOĞLU KİMDİR 

1996 yılında Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası’nın aktif üyesi olarak işyeri temsilciliğinde bulundu. 2007 yılından 2017 yılına kadar Tunceli Devlet Hastanesi’nin Acil Polikliniği’nde görev yapan Maçoğlu, 2014 yerel seçimleri için kamu görevinden istifa ederek Dersim’in Ovacık ilçesinden belediye başkan adayı oldu. Evli iki çocuk babası olan Maçoğlu, 2014’te yerel seçimlerede Demokratik Haklar Federasyonu (DHF) adayı olarak Türkiye Komünist Partisi’nden (TKP) Ovacık Belediye Başkanı seçilerek beş yıl boyunca Ovacık’ ta görev yaptı. 

Gelinen süreçte  31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve onun öznesi olduğu Dersim Demokratik Halk Dayanışması (DDHD) adayı olarak TKP listesinden Dersim merkez Belediye Başkanı olarak görev yapıyor.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.