Dolar 32,2549
Euro 34,8497
Altın 2.432,35
BİST 10.093,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

” KİME YEDİRECEKLER” 500 TON AT, EŞEK VE KATIR ETİ İTHAL EDİLDİ İDDİASI

” KİME YEDİRECEKLER” 500 TON AT, EŞEK VE KATIR ETİ İTHAL EDİLDİ İDDİASI
15 Aralık 2019 11:42
1.418

AHA.Karaduman: 500 ton at, eşek ve katır eti ithalindeki amaç ne?

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Türkiye’nin Sudan’dan ithal edilen ‘at, eşek ve katır eti’ ile ilgili iddiaları cevaplandırması için Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a sordu…

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, gündeme bomba gibi düşen ‘at, eşek ve katır eti ithalatı’ ile ilgili iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

Karaduman, Türkiye’nin Sudan’dan 500 ton at, eşek ve katır eti ile ayrıca 500 ton at, eşek ve katırın da aralarında bulunduğu hayvanların sakatatlarına gümrük vergisi uygulanmadan ithal edilme iddialarıyla ilgili Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın cevaplandırması istemiyle soru önergesi verdi.

TİCARET BAKANI RUHSAR PEKCAN’A 5 SORU

‘At, eşek ve katır eti ithalatı’ ile ilgili iddiaları Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın cevaplandırması için Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, şu soruları sordu:

1. Sudan’dan 500 ton at, eşek ve katır eti ile ayrıca 500 ton at, eşek ve katırın da aralarında bulunduğu hayvanların sakatatları hangi amaçla ithal edilmektedir?

2. İthal edilecek at, eşek ve katır etleri özel bir alanda (ilaç, kimya sanayi vb.) kullanılacaksa ülkemizde bu ihtiyacı karşılamaya yetecek kadar hayvan mevcut değil midir?

3. Sudan’dan ithal edilecek etler kasaplar ve marketlerde satışa sunulacak mıdır?

4. Söz konusu etler kasap, market ve diğer reyonlarda satışa sunulacaksa bu etlerin türü ve menşei belirtilecek midir?

5. Son bir yılda hangi ülkeden/ülkelerden toplamda ne kadar at, eşek, katır ve domuz eti ithal edilmiştir?

Paylaşın:
ETİKETLER: , , , ,
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.