Uşak Kent Meydanı’nda düzenlenen mitingde aday Asım Kalelioğlu halka hitap etti. Birlikte yönetilen bir Uşak’ı hayata geçireceklerini söyleyen Kalelioğlu şeker fabrikasına da sahip çıkacaklarını duyurdu. Kalelioğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye Kemal Kılıçdaroğlu geldi.Kılıçdaroğlu, Uşak mitinginde konuştuGaleri: Kılıçdaroğlu, Uşak mitinginde konuştu

Kılıçdaroğlu, Uşak’ta 1926 yılında kurulan Uşak Şeker Fabrikası’nı STK’lar, esnaf odaları, belediye ile birlikte satın alıp istihdam yaratacaklarını, çiftçiyi, üreticiyi memnun edeceklerini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları;

Hep birlikte mücadele edeceğiz, hep birlikte güzel Türkiye’yi inşa edeceğiz. Uşak’ın köklü tarihini biliyorum. Ama ciddi bir sorunumuz var; Ekonomik krizin ortasındayız. İşsizlik Uşak’ta da sorun. Mutfaktaki yangın sokağa taşmış durumda. Şu soruyu kendimize sormamız lazım; 17 yıldır bu memleketi kim yönetti? 17 yıldır bu memleketi yönetenler nasıl oluyor da insanlarımızı biber, soğan kuyruğuna mahkum ediyorlar?

Ben size hayatın bir gerçeğinden söz ediyorum, sizden beklentim şu; Oy kullanmaya giderken elimizi vicdanımıza koymak. Hep birlikte bu ülkeye demokrasiyi, kalkınmayı, hep birlikte yönetmeyi tüm dünyaya göstermiş olacağız.

“SARAY İŞSİZLİK NEDİR BİLMEZ”

İşsizlik ne demektir biliyor musunuz? Sokağa çıkamamak demektir, caddede yürüyememek demektir, çocuğuna harçlık verememek demektir, dünyaya küsmek demektir, işsizlik bütün kötülüklerin anası demektir. İşsizlikle mücadele etmek her yöneticinin temel görevidir. Allah aşkına söyleyin sarayda işsizlik var mı? İşsizlik, yoksulluk, fakirlik nedir bilmezler. Üreticinin derdini bilmezler. En sonunda hal esnafını terörist ilan ettiler. Bu adamdan bu ülkeye hayır gelir mi?

Kepenk indirmede 81 il arasında Uşak birinci. Niçin? Esnaf kimseye yük olmuyor, vergi veriyor, borcunu ödemeye çalışıyor, evine akşam giderken bir şeyler götürmeye, hayata tutunmaya çalışıyor ve esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı.

“UŞAK’TAKİ ŞEKER FABRİKASI İSTİHDAM YARATACAK”

Uşak’ta bir şeker fabrikası var, Türkiye’nin ilk şeker fabrikası. Yumurta satarak o fabrika kuruldu. Özelleştireceğiz dediler, bu fabrikayı kapatmak istiyorlar şimdi. Ama oylarınızı verir, CHP’li belediye başkan adayımızı Uşak Belediye Başkanı yaparsanız o fabrikayı esnaf odaları, STK’lar, belediye ile birlikte satın alacağız. O fabrika istiham yaratacak. Çiftçi de üretecek. Şeker pancarı üreticisi de memnun olacak. Binlerce evde huzur ve bereket olacak. Ben size bunun sözünü veriyorum.

EYT’ler diyorlar ki, “bekliyoruz kimse bizi emekli etmiyor, işsiz kaldık” diyorlar, iş aramaya gidiyor patron diyor ki “Kusura bakma yaşlısın”, devlete gidiyor beni emekli et diye, “Sen daha gençsin” diyor devlet. EYT’liler hak arıyor, demokraside hak aramak olmazsa olmaz. Erdoğan onlara “türedi” dedi. Size para verilmedi, emekli edilmeniz, Londra’da bir avuç tefeciye 16 yılda 149 milyar dolar faiz ödendi!

Krizin sorumlusu 17 yıldır bu memleketi yönetenler, memleketi bu hale getirdiler. Size bir sır vereyim, kimse duymasın… Bugün kürkte ÖTV’yi kaldırdılar. Şu adalete bakın Allah aşkına. Esnaftan, sanayiciden, asgari ücretliden vergi alırsın kürkten almazsın. Bunun adı adalet oluyor, hangi adalet?

“İNSANLAR KUYRUKTA, ADI DA VARLIK KUYRUĞU OLDU”

Biz fakirin fukaranın, halkın, çiftçinin, üretenin yanındayız. Romanya’dan saman, Arjantin’den canlı hayvan getirip tarım yapıyoruz diyorsunuz. Nasıl tarım bu? Sonuç nereye geldi. İnsanlar kuyrukta, adı da “Varlık kuyruğu”

Bir salı konuşmasında, çöpten toplayan bir kadın göstermiştim. Ben gösterdim kıyamet koptu. Binlerce kadın var öyle. Ama gözleri görmez, kulakları duymaz. Biz onların görmeyen gözlerine gerçeği gördüreceğiz. Kadın, erkek, yaşlı, genç hep beraber sandığa gideceğiz oylarımızı ‘altı ok’a basacağız.

BELEDİYE BAŞKANLARINA NASİHAT

Belediye başkanlarımdan şunu istiyorum: Harcadığın her kuruşun hesabını millete vereceksin. Belediye başkanlığı koltuğuna oturduğun andan itibaren kimseyi ötekileştirmeyeceksin. Belediye başkanı seçildikten sonra fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksın.

“HİZMET YARIŞINA VARIZ”

Kavgadan, gerilimden bıktık. Bu ülkenin temelinde hoşgörü var, bu ülkede Mevlana var, Yunus Emre var… Bu ülkenin hamurunda sevgi var. Neden bu kavga neden bu gerilim? Bu kavgadan bu millete hiçbir hayır gelmedi. Siyasi partiler arasındaki hizmet yarışıdır. Hizmet yarışı istiyorsanız buyrun gelin, kavga istiyorsanız gidin kendi aranızda ne kavganız varsa yapın, bize bulaşmayın.

İstanbul’a, Hatay’a, Tekirdağ’a gidin bakın. Buralarda huzur var, kavga yok. İnsanlar caddelerde huzur içinde geziyorlar. Kavga etmenin kimseye bir yararı yok. Sizden oyunuzu kullanıp bir çığır açmanızı bekliyorum, demokrasi adına, çocuklarımız adına.