MEŞALELERLE KARŞILANDI

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Marmaris girişinde de partili gençler tarafından meşalelerle karşılandı. Marmaris’te 19 Mayıs Gençlik Meydanı’ndaki buluşmada, Kılıçdaroğlu’ndan önce, kalabalığı eşi ve çocuğuyla selamlayan CHP Marmaris Belediye Başkan adayı Mehmet Oktay konuştu. Muğla’da partisinin en genç belediye başkan adayı olduğunu belirten Mehmet Oktay, projelerini anlatıp, “Yılmadan, bıkmadan sizin gibi kararlı yürekler için koşmaya söz veriyorum. 15 yılın sonunda parti değiştirenlerin ise yapacağı hiçbir şey yoktur. Genel Başkanımızla bahar önce Marmaris’e geldi” dedi. Bu arada, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanı Ali Rıza Doğanyılmaz da kürsüye çağrılan isimler arasında yer aldı.

‘BAHARI TÜM TÜRKİYE’YE GETİRECEĞİZ’

Mitingde daha sonra ‘Hak, hukuk, adalet mücadelesinin lideri’ sözleriyle anons edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuştu. Kılıçdaroğlu konuşmasına, “Siz zaten baharı getirmişsiniz. Bahar güzel, ağaçlar çiçek açar. Ancak biz baharı sadece Marmaris’e değil bütün Türkiye’ye getirmek istiyoruz. Bütün Türkiye’de huzur olmalı. Belediye başkanlarından iki şey bekliyorum. Bir; seçildiğiniz andan itibaren size oy versin vermesin bütün vatandaşları kucaklamak. Ayrıcalığın içine asla girmeyin. Herkese eşit hizmet götürün. Eğer bir yerde fakir varsa oraya daha çok hizmet götüreceksiniz. İki; belediye başkanları para harcar. Kimin parasını harcar? Sizin paranızı. Dolayısıyla harcadıkları her kuruşun hesabını verecekler. Ne yaparsa yapsın, yaptığı her şeyin hesabını belde hakkına versin. Dolayısıyla kul hakkı yemeyen bir anlayışı istiyorum” diye başladı.

CUMHURBAŞKANINA CEVAP VERDİ

Muğla mitinginde Büyükşehir Belediyesinin Muğla Devlet Hastanesi’nin yolunu yapmadığını, değişiklik olmaması durumunda yolu kendilerinin yapacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a cevap veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Belediye Başkanımız Osman Gürün’ün önemli başarıları, hizmetleri var. Buraya bir zatı muhterem geldi, doğrudan isim verip Büyükşehir Belediye Başkanımızı hedef aldı, ‘Hastane yaptık yolu yapmadılar’ dedi, ‘Yapmazlarsa biz vurur geçeriz’ dedi. Sen o hastanenin asansörünü yap. Vallahi billahi biz yolu yaparız. Yol da köprü de tünel de yapılır. Ama parayla geçilen tünel değil. İnşallah iktidara gelirsek o tünel parasız olacak. Vergi alacaksın, bir de dışarıdan borç alacaksın, sonra ‘Yol, tünel, köprü yaptım’ diyeceksin. Bir de benden para alacaksın. E o zaman vergiyi neden alıyorsun? Demokrasilerde böyle gariplikler olamaz” diye konuştu.