Dolar 32,3157
Euro 35,1159
Altın 2.292,25
BİST 9.058,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Kartal Belediyesi Yaşlılara Sıcak Yuva Kuruyor

Kartal Belediyesi Yaşlılara Sıcak Yuva Kuruyor
28 Kasım 2018 00:13
595
AHA.Yaşlı Bakım ve Huzurevi, akademik ve özel sektör işbirliği ile uluslararası standartlara uygun olarak revize edilen, yenilenebilir enerji kaynakları ve çeşitli uygulamalar ile enerji verimliliği artırılmış, teknolojik donanıma sahip ülkemizin ilk kamu binasıdır.

Kartal ilçesi Yakacık’ta bulunan bina Huzur Evi, yaşlılar evi ve geriatri bölümü olarak projelendirilmiştir.

2012 yılında, İstanbul Valiliği’nin koordinasyonluğunda, Kartal Belediyesi’ne ait Yaşlı Bakımevi olarak kullanacağımız bina, Vanlı depremzedelere tahsis edilmiş ve bin 295 kişinin 6 ay süreyle konaklama yapması sağlandıktan sonra binada kapsamlı bir yenileme ve iyileştirme çalışmaları başlatılmıştır. Binanın dış cephesi, çatı, bodrum ve temelinde ısı ve su izolasyonu yenilenmiştir. Gerekli ısı geçirgenlik oranlarını sağlamayan doğrama, silikon cephe elemanları ve camlar, hedeflenen enerji tasarrufu oranını sağlamaya katkı sunacak yeni elemanlarla değiştirilmiştir.

Sprinkler sistemi, kompartmantasyon yaklaşımı, binanın iki ucunda yasal gereklilikleri sağlayan yangın merdivenleri bulunan projede, yangın senaryosu otomasyon tarafından kontrol edilmektedir. CCTV ve sesli anons sistemi bulunan binada, kullanıcıların güvenliği ön planda tutulmaktadır.

Sağlıklı bireylerin dışında engelli, hasta ve terminal döneminde olan bireylere de hizmet verilecek olan binada, erişilebilirlik esasları tüm mekânlar için temel alınmıştır. Bu bağlamda ölçüleri ve açılış yönleri uygun olmayan tüm kapılar, sedye giriş ve hareketlerinin sağlanması amacıyla yenilenmiştir. Binada iç mekân hava kalitesinin sağlanması için temiz havanın tüm mekânlara ulaşması sağlanmaktadır.

Binanın verimsiz aydınlatma armatürleri, LED armatürlerle değiştirilmiştir. Varlık ve gün ışığı sensörleri ile devamlı olarak kontrol edilen mekânlar, aydınlatma otomasyonu (KNX) ile yönetilmektedir. Benzer nedenlerle ıslak hacimlerde bulunan tüm armatürler, tasarruflu fotoselli armatürlerle değiştirilmiştir.

Huzurevi binasında sıcak su ihtiyacı yaz döneminde tamamen, kış döneminde ise 70% oranında güneş kolektörleri ile sağlanmaktadır. Bu kapsamda bina çatısına solar kolektörler yerleştirilmiştir. Kullanım fazlası sıcak su, talep edilen durumlarda binada bulunan biri kapalı, diğeri yarı olimpik ve açık yüzme havuzlarına deşarj edilmekte, söz konusu havuzlardaki su kullanıcıların konfor şartlarını karşılayacak ısıya çıkarılabilmektedir. Binada kullanım suyunun yeniden değerlendirilmesi amacıyla gri su sistemi bulunmaktadır.

Binada; 22 double, 36 suit ve 172 standart olmak üzere toplam 230 yaşlı odası, açık ve kapalı yüzme havuzu, sauna, masaj odası, sinema salonu, kütüphane, kadın-erkek kuaförü ile hobi alanları bulunmaktadır.

PROJENİN SÜRESİ: Proje 2009 yılında başlatılmış olup, devam etmektedir.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.