Dolar 32,2623
Euro 34,7747
Altın 2.412,31
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi ilçeye renk kattı

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi ilçeye renk kattı
5 Eylül 2021 21:49
289
AHA.Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi, hafta sonu iki farklı kültür etkinliğine ev sahipliği yaptı. Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte Tülay Çelebi’nin ‘Okyanus Kokulu Düşler’ şiir kitabının imza günü ve Güler Mutlu’nun Mandala sanatı ile gerçekleştirdiği resim sergisi yapıldı.
Kültür ve Sosyal işler Müdürü Umut Veli Develi, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kartal Kadın Kolları Başkanı Birgül Karababa ve yönetiminin de katıldığı İlk etkinlik Tülay Çelebi’nin ‘Okyanus Kokulu Düşler’ isimli şiir kitabının imza günü oldu.
Şairin kendi anlatımıyla “Kırık düşlerimi, yaralı aşkımı, vedalarımı, hasretle çıktığım yolları, özlemle beklediğim geceleri, gözümden dökülen inci taneleri ile dile getirdiğim mısralarımı, yüreğimdeki kor ateşlerle kurutup döktüm beyaz sayfalara. Bir tutam da olsa yüreklerinize dokunabilmek umudu ile.” sözleriyle dile getirdiği şiir kitabı okuyucuları ile buluştu.
Bir diğer etkinlik de Güler Mutlu tarafından sanatseverlerin beğenisine sunulan Mandala sanatını kullanarak gerçekleştirdiği resim sergisi oldu. Sanskritçede “manda” (enerji) ve “la” (kap) sözcüklerinin birleşmesiyle oluşan  “enerji kabı” ya da “enerjiyi tutan/saklayan kap” anlamına gelen ve  özel bir çizim ve renklendirme sanatı olarak  evrenin sonsuzluğunun  insanın özünde sonsuz bir varlık olduğu düşüncesini farklı zeminlerde, farklı materyallerle anlatıldığı Uzakdoğu kökenli bir el sanatı olduğunu söyleyen Güzel’in Mandala Sanatıyla yapmış olduğu  eserleri,  Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde görücüye çıktı. Sergi 6 Eylül Pazartesi gününe kadar ziyaret edilebilir.
Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Umut Veli Develi her iki sanatçıya da birer çiçek takdim ederken sanatçılara, Kartal’da böyle güzel bir etkinlik düzenlenmesine vesile oldukları için teşekkür etti.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.