Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ALTINOK ÖZ “TÜRKİYE’DE EKONOMİ VE SİYASET” KONULU PANELE KATILDI

KARTAL BELEDİYE BAŞKANI ALTINOK ÖZ “TÜRKİYE’DE EKONOMİ VE SİYASET” KONULU PANELE KATILDI
3 Aralık 2018 16:37
421
AHA.Kartal Belediyesi, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ve Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez’in konuşmacı olarak yer aldığı “Türkiye’de Ekonomi ve Siyaset” adlı panele ev sahipliği yaptı. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün de katılım sağladığı panelde konuşmacılar, Türkiye’nin ekonomik sorunları ve bu sorunları aşmak için yapılması gerekenler hakkında vatandaşları bilgilendirdi.
Kartal Belediyesi’nin destekleri ile Kartal Demokratlar Birliği tarafından Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele; Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz’ün yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları, Kartal Belediyesi Meclis Üyeleri, Kartal Demokratlar Birliği Başkanı Sedat Özkan, Kartal Belediyesi Birim Müdürleri ve Kartal’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Kartallı vatandaş katıldı.
Panel, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında başarılı bir şekilde yürütülen ekonomi politikalarının anlatıldığı kısa film izlendi.
Panelde ilk söz alan isim Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez oldu. Konuşmasına teşekkür ile başlayan Ufuk Söylemez, “Ülkemizde ayrışma yaratan yöneticilerin aksine, Kartal’da birlik ve beraberliği sağlayan bir belediye başkanınız var; bu bakımdan çok şanslısınız. Kartal’da; ülkesini seven, namuslu insanları sağ-sol demeden, parti ayrımı yapmadan kucaklayan bir başkan var. Op. Dr. Altınok Öz’ü bu performansı için kutluyor, ona ve tüm çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum.” dedi.
“YATIRIM İKLİMİ OLUŞTURULMALI”
Konuşmasında Türkiye’de yatırım ikliminin kaybolduğunu belirten Ufuk Söylemez, ”İnsanlara -gelin bu ülkeye yatırım yapın- dememiz için; ülkemizde hukukun üstünlüğünün olması gerekiyor, barış ortamının olması gerekiyor, kuvvetler ayrılığının olması, kuralların herkese uygulanması gerekiyor. Yatırım iklimi bunlara bağlıdır.” dedi.
“BETON EKONOMİSİ UZUN VADELİ DEĞİL”
Beton ve gösteriş ekonomisinin zararlarını anlatan Ufuk Söylemez, “Bizim paramızla yapılan köprülere, yollara dolar bazında geçiş garantileri verilmiştir. Bunların hepsi ülkeyi fakirleştirir. Beton ekonomisi ülkeye uzun vadeli katkı yapmaz, sadece ilk yapıldığı sırada bir istihdam yaratır; ama sonrasında kaynakların gömülmesi anlamına gelir.” dedi.
“UMUT BİZİZ”
Ufuk Söylemez, “Genel bir manzara çizdim. Bu manzaraya karşılık bir umut olduğunu söyleyebilirim, umut var, umut biziz. 2019 seçimlerinde değişikliği sağlarsak bu umudu gerçekleştirecek kadroları da, oluşumu da yaparız.” diye konuştu.
Devlet Eski Bakanı Ufuk Söylemez’in ardından söz alan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Ülkemizdeki ekonomik krizi çözmenin birinci adımı yetki sahiplerine sorumlu olduğunu göstermektir. Vatandaşın; -sen sorumlusun, ekonomiyi yanlış yönettin, kriz çıkarttın, hepimizi perişan ettin bu yüzden bu seçimde sana kırmızı kart gösteriyorum- demesi lazım. Bu kırmızı kart gösterilmediği takdirde, her şey daha kötüye gidecektir.” şeklinde konuştu.
“HESAP SORMA VAKTİ SEÇİMLERDİR”
Abdüllatif Şener, “16 yıl boyunca vergi gelirlerini artırdılar. Fiyatlara karışan vergileri çaktırmadan topluyorlar. Vergilerin yaklaşık %70’i dolaylı vergilerden oluşuyor. Ekmek, tuz, peynir alırken KDV, ÖTV diye fiyata karıştırılan vergiler herkesten alınıyor. Bu vergilerin miktarı her vatandaşın yıllık gelirinin 4’te 1’i kadardır. Herkesin cebindeki paranın 4’te 1’ini harcıyor. Sonra da diyor ki, ‘bana hesap soramazsınız, beni eleştiremezsiniz’. Böyle bir şey olabilir mi? Vatandaş açısından en önemli hesap sorma vakti seçimlerdir.” dedi.
“EN BAŞARILI İKTİSAT POLİTİKASINI ATATÜRK UYGULADI”
Cumhuriyetin ilk yıllarında yürütülen ekonomi politikalarına değinen Abdüllatif Şener,”1929-1938 yılları arasında vatandaşlardan toplanan vergilerle fabrikalar kurulmuş, bütün Türk tarihinin en önemli sanayileşme hamlesi yaşanmıştır. Ve bu en önemli sanayileşme hamlesi; Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhurbaşkanı olduğu dönemdir. O hizmetler, geçmişin birikimiyle yapılmadı. Türkiye’nin her tarafı demir ağlarla örüldü ve bunlar sadece toplanan vergilerle yapıldı. Eski fabrikalar satılıp, gelir elde edilmedi. Aksine, Osmanlı’nın dış borçlarının da ödendiği halde Türkiye’nin her tarafına hizmet götürüldü. Onun için Cumhuriyet tarihinin en başarılı iktisat politikaları 1929 sonrası dönemde, Türkiye Cumhuriyet’in ilk yıllarında uygulanmıştır.” dedi.
Konuşmaların adından Kartallı vatandaşlar, konuşmacıları ayakta alkışladı. Panelin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konuşmacılara verdikleri bilgiler için teşekkür etti ve kendilerine çiçek takdim etti.
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.