Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Kariyer.net ve Techcareer.net, Anadolu’nun genç yetenekleri ile buluşuyor

Kariyer.net ve Techcareer.net, Anadolu’nun genç yetenekleri ile buluşuyor
27 Şubat 2024 20:12
81

HABERMAX. Kariyer.net ve kurum içi girişimi yeni nesil teknoloji kariyeri platformu Techcareer.net, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda gerçekleştirilen “Yetenek Her Yerde” bölgesel kariyer fuarlarına katılmaya devam ediyor. Kayseri, Van, Trabzon ve Samsun’da gerçekleşen kariyer fuarlarında gençlerle buluşan Kariyer.net ve Techcareer.net, öğrencilere kariyere başlangıç aşaması ve iş dünyası hakkında birçok bilgi aktardı. Etkinlikler Eskişehir’de gerçekleşecek fuar ile devam edecek.

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net ve bilişim ekosistemine yetenek kazandırmayı amaçlayan yeni nesil teknoloji kariyeri platformu Techcareer.net; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin “Yetenek Her Yerde” bölgesel kariyer fuarlarında yer alıyor. Etkinlikler kapsamında sırasıyla Orta Anadolu, Doğu Anadolu, Doğu Karadeniz, Orta Karadeniz, Ege ve Güney Kariyer Fuarlarına katılan Kariyer.net ve Techcareer.net, gençlerle bir araya gelerek kariyer ve iş dünyasına yönelik soruları yanıtladı.

6 ildeki kariyer fuarlarına 100 bini aşkın kişi katıldı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin 2019’dan bu yana yaptığı Yetenek Her Yerde kariyer fuarları kapsamında Kariyer.net ve Techcareer.net’in ilk durağı 26 Aralık’ta Orta Anadolu Kariyer Fuarı oldu. Erciyes Üniversitesi’nin ev sahipliğini üstlendiği etkinliğe yaklaşık 30 bin kişi katıldı. Fuarda Kariyer.net ve Techcareer.net standını ziyaret edenlere, iş dünyası konusunda bilgiler aktarıldı. 3 Ocak’ta Van’da gerçekleştirilen Doğu Anadolu Kariyer Fuarı’na Kariyer.net ve Techcareer.net, hem stant hem de oturum sahibi olarak yer aldı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ev sahipliğindeki fuara, yaklaşık 50 bin kişi katıldı. Kariyer.net, “Kariyer Yolculuğuna Başlarken” adlı oturumda öğrencilerin kariyerlerini planlarken izlemesi gereken adımları anlatırken CV hazırlama ve mülakata hazırlık süreçleri hakkında önemli bilgiler aktardı. Techcareer.net de ‘’Teknolojide Kariyer’’ başlıklı oturumu ile öğrencileri bilgilendirdi.

8 Ocak’ta Trabzon’da, Karadeniz Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Doğu Karadeniz Fuarı’na yaklaşık 15 bin kişi katıldı. Kariyer.net ve Techcareer.net’in gerçekleştirdiği “Kariyer Yolculuğuna Başlarken” ile ‘’Teknolojide Kariyer’’ adlı oturumların ardından öğrencilerin soruları bire bir yanıtlandı. Kariyer.net, 10 Ocak’ta ise Samsun’da Orta Karadeniz Fuarı’nda stant ve oturum sahibi olarak yer aldı. Samsun Üniversitesi’nin etkinlik sahibi olduğu fuara yaklaşık 10 bin kişi katıldı. ‘’Kariyer Yolculuğuna Başlarken” oturumu katılımcı öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Akabinde Ege Kariyer Fuarı’nda Techcareer.net ile Kariyer.net genç yeteneklerle buluşurken Güney Kariyer Fuarı’nda gençlerle Kariyer.net bir araya geldi. Son olarak Kocaeli’ndeki Marmara Kariyer Fuarı’na katılan Kariyer.net ile Techcareer.net, Kocaeli ve çevre illerden gelen on binlerce katılımcı ile buluştu.

“Amacımız gençlere ve yeni yeteneklere fırsat yaratmak”

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal, şunları söyledi: “Gençlerin çoğu iş hayatına adım atarken birtakım bilgilere ihtiyaç duyuyor. Özellikle iş başvurusu, CV hazırlama, mülakat gibi konularda zorlanıyor, kimi zaman bu adımların tam olarak doğru şekilde atılmaması yüzünden fırsatları kaçırabiliyorlar. Biz de Kariyer.net ve Techcareer.net markalarımız ile Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi önderliğinde gerçekleşen bu önemli etkinliklerde yer alarak gençlerimize ve yeni yeteneklere yol göstermek, onlara fırsat yaratmak istiyoruz. Şu ana kadar Kayseri, Van, Trabzon, Samsun, Denizli, Antalya ve Kocaeli olmak üzere 7 ilde gerçekleşen kariyer fuarlarına katıldık, genç yeteneklerin sorularını yanıtladık ve onlara kariyerlerine başlangıç aşamasında destek olmaya çalıştık. 28 Şubat’ta Eskişehir’deki İç Anadolu Kariyer Fuarı’nda da genç arkadaşlarımızı bizlerle buluşmaya davet ediyorum. Bu faydalı etkinlik serisinde ne kadar genç yeteneğe dokunabilirsek o kadar mutlu oluyoruz.”

Kariyer.net hakkında:

1999’dan bu yana Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu olan Kariyer.net, iş arayanlarla işverenleri internet ortamında yeni nesil teknolojilerle bir araya getiriyor. Kariyer.net’ in aday veri tabanında 28 milyonu aşkın özgeçmiş bulunuyor. Kariyer.net üyesi 600 binden fazla firma, ihtiyaç duyduğu iş gücünü Kariyer.net aracılığıyla arıyor. Kariyer.net, 500’ü aşkın çalışanı ile Türkiye’nin 81 ilinde işveren ve adaylara hizmet veriyor. Kariyer.net bir iLab grup şirketidir

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.