Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Karadeniz’de sel felaketi her taraf viran olmuş

Karadeniz’de sel felaketi her taraf viran olmuş
23 Ağustos 2020 12:15
728

AHA.Giresun’da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur nedeniyle bazı ilçelerde sel ve heyelan meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bir asker ve üç vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı” dedi. Kayıp 11 kişinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Son dakika! Giresun’da felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’da yaşanan sel felaketi sonrası kente giderek AFAD İl Müdürlüğü’ndeki Hasar Tespit ve Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Toplantı sonrası bir açıklama yapan Bakan Soylu “Şu ana kadar 133 vatandaşımız kurtarıldı” diyerek, şu bilgileri paylaştı:
* Ben böyle bir afet görmedim. Deprem de gördüm fakat bu başka bir şey. Allah kimseyi böyle bir imtihanla sınamasın. Dereli, Doğankent ve Yağlıdere’de hasar büyük. Tirebolu-Doğankent yolu kapalı. Ve maalesef Tirebolu-Doğakent yolu üzerinde, içerisinde beş jandarmamızın bulunduğu araç bir menfezde suların içinde gömülü olarak kaldı. Bir askerimizin ve üç vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı.


Arama kurtarma ekipleri, sel sularına kapılan jandarma aracına ulaştı. (FOTO: İHA)

* Şu anda kayıp olduğunu bildiğimiz 11 kişi daha var. 118 köy yolu kapalı. Bunun ötesinde bu bahsettiğim ilçelerin köylerinden bilgi aldıklarımız var, alamadıklarımız var.

Dün akşam saatlerinde Giresun’da meydana gelen sel felaketinin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı.

* Yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerimizin de içerisinde bulunduğu toplam 20 kişi, sekizi bir noktada, diğerleri başka bir noktada olmak üzere şu anda onlar da mahsurlar ve onlara da ulaşılamıyor.

İçişleri Bakanı Süyelman Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinde büyük hasar gören Dereli ilçe merkezinde incelemelerde bulundu.

* Bu 20 kişiye ulaşılamamasının sebebi, en son 10 dakika önce konuştuğumuzda 3 kilometrelik bir mesafe kaldığı söylendi. Bulundukları yerin hem sağında hem solunda heyelan düştü ve o heyelanın tam ortasında kaldılar. Onlara da ulaşma çalışmaları devam ediyor.

Yoğun yağış sonrasında Dereli ilçe merkezinde suyun 2 metrenin üzerine kadar çıktığını belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, suyun tüm merkezi etkisi altına alabilecek şekilde yükseldiğini dile getirdi.

* Dereli’de bir düğün salonunda mahsur kalan 20 kişiyi kurtarma çalışmaları sürüyor. Biraz önce güvenli bir yere alındıkları da söylendi ama onlarla ilgili de kurtarma çalışmaları devam etmektedir.


BAKAN PAKDEMİRLİ’DEN YAĞIŞ UYARISI
Felaket sonrası Giresun’un siluetinin değiştiğini söyleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli vatandaşları uyararak “Bölgedeki yağışların Trabzon, Rize ve Artvin´de pazar akşamına kadar sürmesini bekliyoruz. Vatandaşlarımızın, üreticilerimizin daha tedbirli olması ve hassasiyet göstermesi özellikle önem arz ediyor” dedi. Bakan Pakdemirli ağustos ayı ortalamasının 1.5 mislinin bir günde yağdığını belirterek “Tüm zarar gören yerlerle ilgili temizlik ve tespit çalışmalarımızı yapıyoruz” ifadelerini kullandı.


NÜFUSUN EN KALABALIK OLDUĞU ZAMAN
Fındık sezonu ve gurbetçilerin tatil için gelmesiyle Dereli ve çevre ilçelerde nüfus yoğunluğu yaşanırken; AFAD, Twitter hesabından yapılan şu açıklamayı yaptı: Giresun’da aşırı yağışlardan dolayı Dereli, Espiye, Doğankent, Tirebolu, Güce, Görele ve Yağlıdere ilçelerinde sel, heyelan ve su baskınları meydana gelmiştir. AFAD, Jandarma, Belediye, İtfaiye, Karayolları, UMKE, Türk Kızılay ve AKUT ekiplerimizle bölgede 423 personel ve 153 araç ile aralıksız devam eden arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar 127 vatandaşımız kurtarılmıştır. Gelişmeler takip edilmektedir.
Milli Savunma Bakanlığı, Hava Kuvvetleri’ne ait bir adet helikopterin arama-kurtarma faaliyetlerine destek olmak üzere Giresun’a gönderildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bölgenin durumunu ve arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bilgi aldı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.