Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Kanser Hastaları Sanal Gözlüklerle Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Kanser Hastaları Sanal Gözlüklerle Anıtkabir’i Ziyaret Etti
11 Şubat 2024 00:58
135

HABERMAX. Dünya genelinde yenilikçi tedaviler geliştiren biyofarma şirketi Bristol Myers Squibb (BMS) Türkiye’nin koşulsuz katkılarıyla, Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (Onkoday) Hasta Konuk Evleri’nde kalan hastalar ve hasta yakınları sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak VR gözlükler aracılığıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Onkoday, Atatürk’ün ebedi istirahat yeri olan Anıtkabir’i ziyaret etmek isteyen kanser hastalarına sanal gerçeklik ile benzersiz bir deneyim yaratmak üzere teknolojik bir projeye imza attı. BMS Türkiye’nin koşulsuz desteğiyle gerçekleşen VR Anıtkabir ziyareti projesi ile Onkoday, Hasta Konuk Evleri’nde kalan hasta ve hasta yakınlarına unutulmayacak anlar yaşattı.

 Kanser Hastaları ve Aileleri İçin Eşsiz Bir Ziyaret

Proje kapsamında Cumhuriyetin 100. yılında 100 kanser hastası ve aileleri, VR gözlükler ile Anıtkabir Şeref Holü, Barış Parkı, Aslanlı Yol, Atatürk Müzesi ve avludaki heykellerden oluşan 360 derecelik bir video prodüksiyonu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebedi istirahatgahında ziyaret etti. Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak gerçekleştirilen proje ile kanser tedavisi gören hastalar ve yakınları, Atatürk’e ve Cumhuriyet’e duydukları duygusal bağlılığı derinden hissederek Anıtkabir’de 100. yıl vesilesiyle düzenlenen anma etkinliklerinin yarattığı pozitif duyguları bulundukları yerden yaşayabildi.

Onkoday Başkanı Füsun Önen projeyle ilgili olarak “Kanser hastaları Anıtkabir’e yaptıkları sanal ziyaret ile günlük yaşamlarında hissettikleri kısıtlamalardan uzaklaşabildiler. Türk tarihinin önemli bir dönemi için yapılan kutlamalara sanal teknolojilerin desteğiyle dahil olmaktan büyük bir mutluluk duydular.” dedi.

Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (Onkoday) hakkında:

Onkoday 1997 yılı Nisan ayında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoterapi Merkezinde Prof.Dr. Kayıhan Engin tarafından, merkezde tedavi görmüş eski hastalar, hasta yakınları ve merkez çalışanları ile birlikte kurulmuştur. Kurulduğundan bu yana bedensel açıdan sağlıklı gönüllülerin de katılmasıyla daha kalabalık ve daha güçlü bir kadroyla yoluna devam etmektedir. Amacı; kanser tanısı aldıktan sonraki zorlayıcı yolda bulunan hasta ve yakınlarıyla sosyal ve ruhsal dayanışmayı sağlamak, bilimsel çalışmalara katkıda bulunmak, kanser hakkında toplumsal bilinç düzeyini arttırmaktır.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.