Dolar 32,5112
Euro 34,7947
Altın 2.479,06
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Edremit’te İstiklal Marşı’nın 102. Yılı kutlandı

Edremit’te İstiklal Marşı’nın 102. Yılı kutlandı
15 Mart 2023 08:44 | Son Güncellenme: 15 Mart 2023 08:47
114

HABERMAX. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ülkemizin milli marşı olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümü Edremit ilçesinde düzenlenen tören ile kutlandı.

Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan ve 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından milli marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşı’mızın kabulünün 102. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü için için Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Törene Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kurugül, Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, Edremit Cumhuriyet Başsavcısı Medet Akcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve ilçe protokolü katıldı.

Remzi Molvalıoğlu Ortaokulu yönetici, öğretmen ve öğrencilerince hazırlanan program, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Okul Müdürü Kural Eken tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından İstiklal Marşı’nı en güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Ardından şiirler, oratoryo ve kahramanlık eserleri ile Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı. Öğrenciler tarafından İstiklal Marşı’nın okunması ile tören sona erdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.