Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Kampanya Ayı Kasımda Akıllı Alışveriş Nasıl Yapılır?

Kampanya Ayı Kasımda Akıllı Alışveriş Nasıl Yapılır?
1 Kasım 2023 21:03
114

HABERMAX.ABD ve Çin menşeli e-ticaret devleri, “11.11 Bekarlar Günü”, “Black Friday”, “Siber Pazartesi” adları altında global kampanyalar düzenleyecek. Sonunda dünyada ve Türkiye’de yılın en önemli alışveriş kampanyalarının düzenlendiği Kasım ayı geldi, çattı.

Rekabette global şirketlerden aşağı kalmayan Türk firmaları da aynı günlerde değişik adlar altında alternatif kampanyalarla pastadan pay almaya çalışacak.

Kasım ayı boyunca sadece internetten 35 milyon kişinin 300 milyar TL tutarında 500 milyona adede yakın sipariş vermesi bekleniyor.

Bu yüzden hem global hem de Türk e-ticaret firmaları, sanal dünyada düzenledikleri yoğun kampanyalar, reklamlar ile tüketicilere ulaşmanın yollarını arıyor.

Kampanyaların ihtiyaçların en uygun fiyata alınmasında büyük yarar sağlamasının yanı sıra birçok kişinin reklamların etkisiyle kredi kartı limitlerini zorladığı, sonradan pişmanlık duydukları alışverişler yaptıkları da bir gerçek.

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com’un Dijital Pazarlama Direktörü Sevda Köseibiş, her biri “indirim mühendisi” olan üyelerinin deneyimlerinden yola çıkarak kampanyalarda dikkat edilmesi gereken konulara ilişkin önerilerde bulundu.

İşte Sevda Köseibiş’ten “İndirim Günlerinde Akıllı Alışverişin Nasıl Yapılacağı” konusunda 7 öneri:1- İhtiyaç Listesi Yapın: Kampanyalar, reklamlar kafanızı karıştırabilir. İhtiyacınız olmayan şeyler alıp, sonradan pişman olabilirsiniz. Bu yüzden indirim günlerinden birkaç gün önce gerçekten ihtiyaç duyduğunuz ürünlerin listesini yapın.

2- Listenizdeki Ürünlerin Ön Araştırmasını Yapın: Listenizdeki ürünlerin hangi marka ve modelini almak istediğinize önceden karar verin. Ürünü internetten almayı düşünüyorsanız önceden mağazaya giderek inceleyin.

3- Alternatif Ürünler Belirleyin: Almayı düşündüğünüz ürünün kampanyaya girmeyeceği ya da siz almadan tükenebileceği ihtimalini de düşünerek alternatif marka ve modelini belirleyin.

4- Fiyat Araştırması Yapın: İndirimin gerçekçi olup olmadığını belirlemek için listenizdeki ürünlerin fiyatlarını hem kampanya öncesinde hem de kampanya döneminde araştırın. Bunu yaparken, internetteki fiyat karşılaştırmaları yapan siteleri kullanabilirsiniz.

5- Para İadeli Siteleri Kullanın: İnternette bir fazla tık ile ekstra kazanç sağlamak mümkün. Alışveriş yapacağınız siteye direkt gitmek yerine para iadeli siteler üzerinden giderseniz, bu sitelerin sağlayacağı ek kazanca da sahip olabilirsiniz.

6- Bildiğiniz Mağazalardan Alışveriş Yapın: Kampanya dönemleri kötü niyetli kişilerin de en aktif olduğu zamanlardır. Abartılı indirimlere mutlaka şüpheci yaklaşın. Alışveriş yapacağınız siteyi iyi araştırın. Siteye sosyal medya ya da size gönderilen linkler üzerinden değil, adres çubuğuna ismini yazarak gidin. Güvenirliliğinden emin olduğunuz, bildiğiniz, kurumsal firmaların sitelerinden alışveriş yapın.

7- Kargo Bilgisini İyi Okuyun: Kargonun ücretli mi ücretsiz mi olduğunu araştırın. Bazen ucuz diye alınan ürün, kargo ücretliyse daha pahalıya mal olabilir. Fiyat araştırmasını fiyat+kargo ücretini baz alarak yapın.

Köseibiş, Kasım ayındaki yerel ve global kampanyaların Avantajix.com üzerinden takip edilebileceğini bildirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.