Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 17°C

“Jeoloji Mühendisi Naci Görür’ün Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt Bölgesindeki Deprem ve Yeni Fay Hattı Hakkındaki Değerlendirmeleri”

“Jeoloji Mühendisi Naci Görür’ün Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt Bölgesindeki Deprem ve Yeni Fay Hattı Hakkındaki Değerlendirmeleri”
25 Ağustos 2023 00:05
128

HABERMAX.Merhaba Sevgili Takipçilerim, Bugün Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt bölgesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki depremi gözlemledim ve bu durum hakkında sizlerle bazı düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Son birkaç dönemdir Yeşilyurt yöresinde depremler meydana gelmekteydi ve bu olaylar, beni özellikle bu bölgenin jeolojik yapısı hakkında daha fazla düşünmeye sevk etti.

Bu son depremi incelediğimde, özellikle haritalarda bu bölgede görünmeyen bir fay hattının varlığına işaret edebileceğini düşünmeye başladım. Bu fay hattının daha önce tespit edilememiş olabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, bölgedeki jeolojik yapının detaylı bir analizini yaptım. Sonuç olarak, bu bölgede Yeşilyurt-İkizce-Seyituşağı-Doğanşehir doğusu arasında uzanan KD-GB uzanımlı bir fay hattının varlığını gösteren işaretlere rastladım. Bu fay hattının doğrultu atımlı olduğunu düşünüyorum ve Malatya ile Doğanşehir fay hatlarına paralel bir konumda bulunuyor.

Jeolojik olarak bu tür fay hatlarının etkisi ve hareketi hakkında daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir. Fay hatlarının belirlenmesi, depremlerin nedenlerini ve meydana gelme sıklığını anlamamıza yardımcı olabilir. Bu da bölgemizin deprem riski ve güvenliği konusunda daha iyi bir anlayış geliştirmemizi sağlar.

Sonuç olarak, Malatya Seyituşağı-Yeşilyurt bölgesindeki bu depremin ardından yaptığım inceleme, bana yeni bir fay hattının varlığını düşündürttü. Fay hatlarının hareketini anlamak, deprem riski yönetimi açısından son derece önemlidir. Umarım bu tür araştırmalarımız, gelecekte depremlere karşı daha hazırlıklı olmamıza yardımcı olur.

Sevgi ve saygılarımla,

Naci Görür

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.