Dolar 32,3277
Euro 35,0598
Altın 2.296,98
BİST 9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Jaguar’ın sporcusu yenilendi!

Jaguar’ın sporcusu yenilendi!
3 Aralık 2019 09:14 | Son Güncellenme: 3 Aralık 2019 09:17
446

AHA.Son yıllarda Jaguar markasının elektrik motorlu otomobiller üzerine çalışmalarının yoğunlaştığını tüm otomobil severler gibi biz de yakından takip ediyorduk. Ancak dün yapılan yayında markanın spor otomobili olan F-Type, yeni yüzüyle karşımıza çıktı.Jaguar’ın ürün gamına efsane E-Type modelinin modern hali olarak 2013 yılında katılan F-Type, yeni yüzü, yeni teknolojileri ve yeni motorlarıyla dikkat çekiyor. Otomobili ilk defa gördüğünüzde farlarında ve motor ızgarasındaki farklılığı fark etmemeniz imkansız. Bir önceki jenerasyonda dik olarak konumlandırılan farlar bu defa yatay ve markanın diğer modelleriyle benzer tasarım çizgisine sahip.

F-Type’nin motor ızgarası da aracın değişen en belirgin tasarım ögelerinden biri. Bu parça bir önceki versiyonda tampon ve plakayı içine almıi daha kısık bir biçimdeydi. Makyajla birlikte JLR tasarımcıları bu parçayı daha geniş ve XE, XF, XJ modellerindeki gibi tasarlamışlar. Ayrıca markanın SUV modellerindeki motor ızgarasıyla da benzer diyebiliriz. Ön kısımda yapılan bu güncellemeler otomobilin kaputunun da değişmesini sağlamış.

Aracın arkasına göz attığınızda ise yatay ve E-Type’ı andıran stopların led teknolojisiyle donatıldığını haricinde ise çok ciddi bir farklılığın olmadını anlıyorsunuz. Aracın yan profilindeki tek farklılık ise yeni tasarımlı jantlar.

Otomobilin içine göz attığınızda eski versiyonla aynı iç mekanla karşılaşıyorsunuz. Üç kollu ve diğer Jaguar modellerinde kullanılan direksiyon, yeni 12.3 inç boyutundaki Android Auto ve Apple CarPlay destekli multimedya sistemi dikkat çekerken aracın tam dijital yeni gösterge paneli de hemen göze çarpıyor.

Bu üniteye ek olarak Jaguar 5 litrelik V8 silindirli supercharger beslemeli motoru da kullanıcısna sunacak. Bu motorda 450 beygir güç ve 580 Nm tork üretecek. Bu sayede F-Type 0’dan 100 km/s hıza 4.4 saniyede erişebilecek.

F-Type’nin ne hızlı versiyonu olan R ise 5 litrelik V8 silindirli motorun 567 beygir güç üreten versiyonuna sahip olacak. Bu otomobil de 0’dan 100 km/s hıza 3.5 saniyede ulaşabilecek. R versiyondaki farklılık sadece motorla da sınırlı değil. Adaptif damper, 20 inç boyutundaki yeni tasarımlı jantlar, anti-roll barlar, yeni yaylar ve yürüyen aksamda bir dizi yenilik kullanıcıları bekliyor.

Otomobilin 2021 yılında yollarda olması planlanıyor…

Paylaşın:
ETİKETLER: , ,
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.