Dolar 32,4841
Euro 34,7688
Altın 2.413,09
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

BAŞKAN EROĞLU: “SIFIR ATIKLA YARINLARI KURTARMAYA BUGÜNDEN BAŞLAYALIM

BAŞKAN EROĞLU: “SIFIR ATIKLA YARINLARI KURTARMAYA BUGÜNDEN BAŞLAYALIM
18 Kasım 2019 21:10
511

AHA.Tokat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü merkezdeki okullarda geri dönüşümle ilgili öğrencilere eğitim seminerlerine devam ediyor.

Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu “Her Şey Döner Dünya Dönmez” isimli Türkiye, İtalya, İspanya, Letonya, Litvanya ve Slovakya’dan birer okul ile işbirliği yapılan proje kapsamında Fatih İlkokulu’nda öğrencilerle buluştu.

Uluslararası Geri Dönüşüm faaliyetleri kapsamında ilk olarak Fatih ilkokulunda düzenlenen geri dönüşüm ve Sıfır Atık eğitim semineri programına katılan Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu da, öğrencilere temiz çevre, temiz şehir ve sıfır atık konusunda bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendinin takdirleri ve himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesine destek olmak ve Tokat’ta yaygınlaştırmak için belediye olarak seminerlere devam edileceğini belirten Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu; “Ambalaj atıklarının yani kağıt/karton, metal, cam, plastik türevli atıkların ayrı toplanması için Çevre lisanslı Ambalaj Atığı Toplama Firması ile işbirliği içerisinde bulunmaktayız. Muhtelif noktalara 50 adet mavi renkli geri dönüşüm konteyner,  53 adet şişe görünümlü sepet ve 107 adet hacimli tel örgü kafes yerleştirdik. Çevre lisanslı firma tarafından ambalaj atıklarını ayrı toplayan okullarımızdan, kurum-kuruluşlarımızdan atıklar toplanmakta ve türlerine göre ayrılarak geri dönüşüm tesisine nakledilmektedir. Sıfır atık projesinin hayata geçirildiği son üç yılda5.433.164 kgkarışık ambalaj atığıtoplanarak geri dönüşümü sağlanmıştır.

ATIK TOPLAMA YARIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bitkisel atık yağların kalorileri çok yüksektir ve bilinçsizce doğaya döküldüğünde ciddi çevre kirliliği oluşturmaktadır. 1 litre bitkisel atık yağ 1 milyon litre içme suyunu kullanılamaz hale getirmektedir. Hanelerden çıkan atık yağların çöpe ve lavaboya gitmesini önlemek için işbirliği içerisinde olduğumuz çevre lisanslı bitkisel atık yağ toplama firması ile bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. “5 lt bitkisel atık yağ getirene 750 mililitrelik deterjan 10 toplama noktasında hediye” edilmektedir.

Umuyoruz ki bu kampanya neticesinde bitkisel atık yağlarından kaynaklanacak çevre kirliliğini de önleme konusunda güzel bir adım atmış oluruz. Sıfır atık projesinin hayata geçirildiği son üç yılda46.530 kgbitkisel atık yağ toplanarak biodizel üretimi için lisanslı geri kazanım tesisine ulaştırılmıştır

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızda atık pil toplama bilinci oluşturmak için “Ödüllü Okullar Arası Atık Pil Toplama Yarışması”nın 6.’sını düzenliyoruz. Yeni eğitim öğretim dönemi için 7000 adet şeffaf atık pil kutusu temini yaparak Çevre eğitimi verdiğimiz çocuklarımıza dağıtımını yapmaktayız.  Okullarımızın yoğun ilgi gösterdiği bu çalışmamız neticesinde atık pillerin çöpe veya doğaya atılmasını önlemeye çalışmaktayız. Sıfır atık projesinin hayata geçirildiği son üç yılda 6.243,4 kg atık piltoplanarak bertaraf edilmiştir.

Yine aynı şekilde gençlerimizde çevre bilinci kazandırmak için de “Öğrenciler Atık Elektronik Eşya Topluyor Yarışması” düzenliyoruz. Kampanya kapsamında bugüne kadar 6.001,5 kg atık elektronik eşya toplanarak geri kazanım tesisine teslim edildi.

Sıfır Atık Kampanyası kapsamında belediye olarak 32.880 adet daha bez çanta yaptırılarak mahallelerimizde ve kapalı Pazar yerimizde dağıtımını gerçekleştirdik.  Yine proje kapsamında Tokat’ta son üç yılda 70.955 kg atık madeni yağ PETDER tarafından, 193.673 kg atık araç lastiği LASDERtarafından toplanarak geri kazanımını sağladık. Tüm bu çalışmaları yaparken halkımızın katılımını sağlamak için seminerlerimize ağırlık veriyoruz. Okullarımızda, kuran kurslarında, Hanımeli Merkezlerimizde, Bilgi Evimizde, Mahalle Konaklarımızda, Trafik Eğitim Parkımızda ve daha birçok noktada bilinçlendirme çalışmaları yaparak çevreye duyarlı toplum oluşması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

BU ŞEHİR HEPİMİZİN

Sıfır Atık konusunda çalışmaların devam ettiğini belirten Başkan Eroğlu; “Unutmayalım ki bu şehir hepimizin ortak yaşam alanlarını ne kadar temiz tutarsak o kadar sağlığımızı korumuş olacağız. Sıfır atık ve geri dönüşüm konularında tüm öğrencilerimize ulaşmayı hedefliyoruz. Yarınları kurtarmaya bugünden başlamalıyız. Tokat’ta tüm mahallelerimizde atık toplama noktalarımızı oluşturduk. Tüm mahalle muhtarlıklarımızda geri dönüşüm kutularımız mevcuttur. Her türlü atıkları bu noktalara bırakabilirsiniz. Belediye olarak bunları düzenli olarak alıyor ve ilgili kurum ve kuruluşlara iletiyoruz. Öğrencilerimiz başta olmak üzere kampanyaya destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi.

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu’nun ardından Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık konusunda detaylı anlatım yapılarak öğrencilere şeffaf atık pil kutusu, çevre ve geri dönüşüm konulu kitap, broşür vb. materyaller dağıtıldı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.