Dolar 32,4984
Euro 34,5801
Altın 2.476,75
BİST 9.557,19
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta kurulacak konteyner kent için yoğun mesai sürüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta kurulacak konteyner kent için yoğun mesai sürüyor
2 Mart 2023 21:16 | Son Güncellenme: 3 Mart 2023 10:40
178

HABERMAX. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin. Kahramanmaraş Narlı’da kuracağı konteyner kent için çalışmalar aralıksız sürüyor. Alanda sosyal alanlarla birlikte 255 konteynerin olacağını söyleyen ESHOT Genel Müdürlüğü Yapı Tesisleri Dairesi Başkanı Semih Kök, “En hızlı şekilde konteyner kenti tamamlayıp bir an önce depremden zarar gören vatandaşlarımızı yerleştirme hedefindeyiz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, afet bölgesindeki depremzedelerin barınma ihtiyacının giderilmesi için aralıksız çalışıyor. Depremden en çok etkilenen yerleşim bölgelerinden Kahramanmaraş Narlı’da çöp toplama ve ilaçlama faaliyetleri devam ederken, Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki 50 personel konteyner kentin hazırlanması için yoğun mesai harcıyor.

“İki ayda teslim edeceğiz”
ESHOT Genel Müdürlüğü Yapı Tesisleri Dairesi Başkanı Semih Kök, kurum atölyelerinde kuruluma hazır halde üretilen ve parça parça bölgeye taşınan 60 konteynerin 12’sinin yerleştirildiğini belirterek “Şu an birleştirme çalışmaları devam ediyor. Bu alanda 232 yaşam alanı olan konteyner yapılacak. Bunun dışında ibadethane, çamaşırhane, masal evi, rehabilitasyon merkezi, revir gibi alanlarımızla beraber 255 konteyner yapmış olacağız. Bunu da iki ay içinde tamamlayıp teslim etmeyi planlıyoruz. Altyapı çalışmalarımız hızla devam ediyor. 172 konteyner için altyapı çalışmasını tamamladık” diye konuştu.
Personelin belirli aralıklarla değiştirildiğini aktaran Semih Kök, şu an 50 kişilik bir çalışma grubunun hizmet verdiğini belirterek, “Bütün arkadaşlarımızla beraber en hızlı şekilde konteyner kenti tamamlayıp bir an önce depremden zarar gören vatandaşlarımızın yerleşmesi, sıcak yuvaya kavuşması hedefindeyiz” dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.