Dolar 32,2718
Euro 35,1167
Altın 2.467,67
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

“İyilik Hastalıktan Daha Bulaşıcıdır” Kampanyalarımız Hakkında Duyuru

“İyilik Hastalıktan Daha Bulaşıcıdır” Kampanyalarımız Hakkında Duyuru
7 Kasım 2020 01:32 | Son Güncellenme: 7 Kasım 2020 01:33
735

AHA.Değerli hemşehrim. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak pandemi sürecinde halkımızın yanında olmak, ihtiyaçlarına yetişmek ve yaraları birlikte sarmak için olağanüstü bir gayretin içine girdik.

Karşımıza çıkan bütün engellere rağmen, başlattığımız yardım kampanyaları Ankara sınırlarını aştı, ülkemiz için de bir model oldu. Hiçbir ayrımcılığa fırsat vermeden, aradaki siyasi, sosyal, kültürel farkları kaldırdık ve afeti şehrimiz adına bir kardeşlik hikâyesine çevirdik.

“Kim kimdir, necidir, hangi siyasi kökenden geliyor?” ayrımcılığına düşmeden insanımızı birbirinin Hızır’ı yapmaya gayret ettik. Kriz dolayısıyla gelirlerimiz azalmasına rağmen seferber ettiğimiz belediye imkânlarının yanına, nispeten daha varlıklı olan kardeşlerimizin gönlünü koyduk, büyük bir aileye dönüştük.

Bütün bunları yaparken, kimseyi incitmemeye, gururunu kırdırmamaya, şahsi veya siyasi reklam yapmamaya özen gösterdik.Veren eli alan elle gizlice buluşturan güveni inşa ettik. İftar sofrasına sıcak aş gelen bir garibin veya bayramlığa kavuşan bir yetimin bir anlık gülümsemesini, her türlü şahsi veya siyasi çıkara tercih ettik.

      Anlaşılıyor ki Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sınırlarımız dışına yayılan bu dayanışma hareketi, kalbi hasetten kararmış kişileri rahatsız etmiştir. Şehrimizdeki bu kardeşlik ruhuna katkıda bulunmaları gerekirken, yardımları töhmet altında bırakmak için Valiliğe dayanışma kampanyalarımız hakkında isimsiz şikayet dilekçesi verilmiştir. Aynı zamanda dayanışma kampanyalarımız sık sık Belediye Meclisi’nde de anlamsızca eleştiri konusu olmaktadır.

Bu kişi ve gruplar, devletin ilgili kurumlarını üzerimize göndererek, Ankara halkını kardeş kılan, birbirlerinin yarasını sardıran, ‘tasada birlik’ gibi millet olma özelliğine katkıda bulunan kampanyalarımızı sabote edebileceklerini zannetmektedirler.

       Bu organize kötülüğün içinde kimler olursa olsun, buradan ilân ediyoruz: Yardımlarımız kesintisiz biçimde devam edecektir. Hiç kimseyi aç ve açıkta bırakmamak için belediyenin bütün imkânları her zaman seferber olacaktır.

Bu şehirde “Yok mu bana yetişecek?” sorusunu soran kimse bırakılmayacaktır. Herkes bilecektir ki bu şehrin Büyükşehir Belediyesi vardır ve dar anında o ona yetişecektir. Cumhuriyetimizin ‘kimsesizlerin kimsesi’ ilkesi, o cumhuriyetin başkentinde Büyükşehir Belediyesi tarafından her daim korunacaktır.

Değerli hemşehrim,

İnsanlarımızın hiç görmediği ve belki de görmeyeceği başka insanların veresiye defterlerini kapatması, bizlerin inşa ettiği güven ortamının ama daha çok sizin fedakârlığınızın sonucudur. Kapatılan veresiye defterine, su borcuna veya ihtiyaç sahibinin evine götürülen aşa aracılık etmiş olmak, bizim için buruk bir sevinç, sizin için ise tarih olmuştur.

Ne mutlu ki, ihtiyacımız olan kardeşlik ve dayanışma duygusunu ayağa kaldırarak, iyiliği bulaştıran ve “kimse yatağa aç girmesin” düşüncesiyle hayırda yarışan, ekmeğini bölüşen herkes bu kardeşlik şölenini paydaşıdır.

İnşallah bundan sonra da aynı kararlılık içinde belediye/vatandaş dayanışmasıyla bu afeti birlikte göğüsleyeceğiz. Kimseyi ayırmayacağız, her yangına yetişmeye çalışacağız, sadece masumun ve mazlumun ahından korkup ona göre davranacağız. Bir garibin, bir yetimin yüzüne düşecek tebessümü dünyalara değişmeyeceğiz.

Kardeşlik ve dayanışma ruhu içinde bu süreci bitirdiğimizde, kazandıklarımızın kaybettiklerimizden çok daha fazla olduğunu birlikte göreceğiz.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.