Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’yla ilgili yaptığımız toplantıya Özgür bey geldi ve orada yeni ürünleri ve iyi tarım uygulamalarını anlatınca biz de Abalar köyüne gelelim, Özgür beylerin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyelim istedik. İyi tarım uygulamaları ve ürün çeşitliliği ile Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’nı tüm Türkiye’ye örnek hale getirmek istiyoruz. Kooperatif başvurusunu da yaptık. Kooperatifleşme ile buradaki küçük tarlası olan kadınlarımıza bazı imkanlar sağlayacağız. Bizler ürün çeşitliliğini arttırmak, farklı ürünleri tüketici ile buluşturmak istiyoruz ” diye konuştu. İyi tarım ve sözleşmeli tarım hakkında bilgiler veren Özgür Apaydın da “Bizim yetiştirdiğimiz ürünlerin çoğu sözleşmeli zaten biz bunları önceden sattık. İlgili firma bize hangi ürünün olduğunu söylüyor ya da bize onların tohumlarını, fidelerini veriyor” diyerek ebegümecinin nasıl yetiştirildiği ve nerelerde kullanıldığı hakkında bilgiler verdi.
Ezberlenmiş üretim sistemlerinden biraz ayrılmak gerektiğini belirten Belediye Meclis Üyesi Nuray Yılmaz Geldi de “Küçük metrekarelerde, küçük dönümlerde toprak sahibi olanlarında yerlerini değerlendirmesini sağlayacağız” diye konuştu.
Bal ormanları hakkında da bilgi veren Özür Apaydın, “Tıbbı aromatik bitkilerin bir kısmı da bal ormanlarında kullanılır. Lavanta, kekik, nane gibi şeyler ekilir ki gelen arılar faydalansın diye. Arılar 5 kilometre çapındaki bitkilere gider. Bu nedenle onlar için bal ormanları kurarız” dedi.
Edirne Belediyesi olarak üretici kadınları destekleyeceklerini belirten Park Bahçeler Müdürü Gökhan Göç, “Üretim yapmak isteyen kadınlarımıza fide desteği vereceğiz. Ayrıca sera kurmak isteyen kadınlarımıza sera için materyal ve eğitim desteği vereceğiz” ifadelerine yer verdi.