Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İYİ TARIM UYGULAMASINI YERİNDE İNCELEDİLER

İYİ TARIM UYGULAMASINI YERİNDE İNCELEDİLER
29 Haziran 2021 23:25
237

AHA.Organik ve iyi tarım uygulaması ürünlerin satıldığı Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’nda yer alan üretici kadınların daha fazla ürün çeşitliliği ile buluşturmak isteyen Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Belediye Özel Kalem Müdürü Egemen Ilgın, Belediye Meclis Üyesi Nuray Yılmaz Geldi ve Park Bahçeler Müdürü Gökhan Göç iyi tarım uygulamalarını yerinde inceledi.
Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’nda organik ve iyi tarım uygulaması ürünlerin tüketici ile buluşacağını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Abalar köyünde Özgür Apaydın’ın konuğu olduklarını söyledi.

Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’yla ilgili yaptığımız toplantıya Özgür bey geldi ve orada yeni ürünleri ve iyi tarım uygulamalarını anlatınca biz de Abalar köyüne gelelim, Özgür beylerin yaptığı çalışmaları yerinde inceleyelim istedik. İyi tarım uygulamaları ve ürün çeşitliliği ile Edirne Belediyesi Üretici Kadınlar ve Antika Pazarı’nı tüm Türkiye’ye örnek hale getirmek istiyoruz. Kooperatif başvurusunu da yaptık. Kooperatifleşme ile buradaki küçük tarlası olan kadınlarımıza bazı imkanlar sağlayacağız. Bizler ürün çeşitliliğini arttırmak, farklı ürünleri tüketici ile buluşturmak istiyoruz ” diye konuştu.

Ezberlenmiş üretim sistemlerinden biraz ayrılmak gerektiğini belirten Belediye Meclis Üyesi Nuray Yılmaz Geldi de “Küçük metrekarelerde, küçük dönümlerde toprak sahibi olanlarında yerlerini değerlendirmesini sağlayacağız” diye konuştu.

İyi tarım ve sözleşmeli tarım hakkında bilgiler veren Özgür Apaydın da “Bizim yetiştirdiğimiz ürünlerin çoğu sözleşmeli zaten biz bunları önceden sattık.  İlgili firma bize hangi ürünün olduğunu söylüyor ya da bize onların tohumlarını, fidelerini veriyor” diyerek ebegümecinin nasıl yetiştirildiği ve nerelerde kullanıldığı hakkında bilgiler verdi.

Bal ormanları hakkında da bilgi veren Özür Apaydın, “Tıbbı aromatik bitkilerin bir kısmı da bal ormanlarında kullanılır. Lavanta, kekik, nane gibi şeyler ekilir ki gelen arılar faydalansın diye. Arılar 5 kilometre çapındaki bitkilere gider. Bu nedenle onlar için bal ormanları kurarız” dedi.
Edirne Belediyesi olarak üretici kadınları destekleyeceklerini belirten Park Bahçeler Müdürü Gökhan Göç, “Üretim yapmak isteyen kadınlarımıza fide desteği vereceğiz. Ayrıca sera kurmak isteyen kadınlarımıza sera için materyal ve eğitim desteği vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.