Dolar 32,4118
Euro 34,8308
Altın 2.431,96
BİST 9.987,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

İYİ Parti’nin Bursa’daki Billboard Protestosu: Haksız Rekabete Karşı Eylem

İYİ Parti’nin Bursa’daki Billboard Protestosu: Haksız Rekabete Karşı Eylem
18 Mart 2024 21:29
66

HABERMAX. İYİ Parti’nin Bursa’da gerçekleştirdiği billboard protestosu, seçimlerin adil bir rekabet ortamında yapılmasına yönelik bir adım olarak değerlendirildi. Protesto, Yüksek Seçim Kurulu’nun yasakladığı AK Partili Başkan Alinur Aktaş’ın “Büyükşehir” amblemli ve “Başkan” sıfatlı afişlerinin hukuksuzluğuna karşı gerçekleştirildi.image.png

Bursa Osmangazi İlçe Seçim Kurulu’nun kaldırılmasına karar verdiği ancak toplatılmayan billboard afişleri, İYİ Partililer tarafından siyah sprey boya ile kapatıldı. Bu eylemin ardından billboardlardaki afişlerin tamamı gece operasyonuyla kaldırıldı.

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, billboardlardaki hukuksuz propagandanın ortadan kaldırılması üzerine yaptığı açıklamada, “Yasaya aykırı bulunan afişlerin toplatılması geç de olsa bir hakkın teslimidir ve kısmen de olsa haksız rekabete dur denmiştir” dedi.

Hasanoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Türkoğlu ve Bursa Milletvekili Hasan Toktaş ile birlikte yapılan açıklamada, “Bunun adı kanun, kural takmamak, yasa falan tanımamak, suç işlemeye de devam etmektir” diyerek, afişleri boyamak suretiyle karartma uygulandığını belirtti.

Ayrıca, Dr. Hasanoğlu, Türkoğlu ve Toktaş, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladılar.

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı adına yapılan açıklamada, Osmangazi İlçe Seçim Kurulu’nun verdiği kararın önemine vurgu yapılarak, belediye başkanlarının belediye kaynaklarını siyasi propaganda için kullanmasının kamu vicdanını rahatsız ettiği ifade edildi.

Afişlerin kaldırılmaması ve hukuksuz propaganda yöntemlerine devam edilmesi durumunda gerekenin yapılacağı belirtilerek, haksız rekabete sebebiyet vermenin bir bedelinin olduğu ve bu bedelin mutlaka ödeneceği vurgulandı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.