Dolar 32,5644
Euro 34,6957
Altın 2.487,66
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

İYİ PARTİ’DEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI: PARALEL YAPILANMALARIN PANZEHİRİ LİYAKAT ve ADALETTİR!

İYİ PARTİ’DEN 15 TEMMUZ AÇIKLAMASI: PARALEL YAPILANMALARIN PANZEHİRİ LİYAKAT ve ADALETTİR!
15 Temmuz 2021 10:42 | Son Güncellenme: 15 Temmuz 2021 10:45
233

AHA.İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı 15 Temmuz’un yıldönümü nedeniyle bir bildiri yayınladı. İl Başkanı Selçuk Türkoğlu imzasıyla yayınlanan bildiride, “15 Temmuz milletimizin demokrasi zaferi olduğu kadar, darbelere karşı da onurlu direnişidir” denildi.image.png
İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı adına yapılan açıklamada, devlet içinde örgütlenmelerine göz yumulan paralel yapılanmaların, ülkenin başına ne tür belalar da açtığının da acı bir şekilde tecrübe edildiği vurgulandı. Bildiride, “Bu tür yapılanmalar zehirse, bu zehirin panzehiri liyakat ve adalettir” denilerek şu görüşlere yer verildi:

KARDEŞ CANINA KIYANLARI ŞİDDELE LANETLİYORUZ!..

“15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan kara geceyi kana bulayan, gözlerini kırpmadan kardeş canına acımasızca kıyan hainleri bir kez daha şiddetle lanetliyoruz.
O lanet gece hepimize bir kez daha gösterdi ki; devlet içinde örgütlenmelerine göz yumulan paralel yapılanmalar, ülkenin başına ne türden belalar açabiliyorlar. Ülke olarak ne yazık ki bunu çok acı bir şekilde tecrübe ettik.
Aslolan; kamudaki bürokratik mekanizmalarda liyakat sahibi, alanında uzman ve deneyimli kadroların bulunmasıdır.
Devletin bekası ancak liyakatli kadrolarla ve adil bir görev dağılımıyla sağlanabilir.
Aynı şekilde bu da;
Kuvvetler ayrılığının yeniden kurulabildiği, hukukun üstünlüğünün sarsılmaz biçimde tekrar tesis edilebildiği, adaletli bir sistemde mümkün olabilir.YÖNETENLERE ACI TECRÜBE OLDU
Bu açıdan 15 Temmuz;
Devlette yönetme erkini elinde bulunduranların ve bir ülkenin adeta kaderini tayin edecek sorumlulukları taşıyanların, aynı hataları asla yapmamaları gerektiğinin maalesef hazin bir tecrübesi oldu.
Dünyada genel kabul gören bir görüş vardır ki, evrensel kriterler anlamında, insani değerlere uyan en ideal yönetim şekli demokrasidir.
Demokrasilerde de iktidar değişiklikleri ancak ve ancak adil ve demokratik seçimlerle mümkün olur.
Cumhuriyet tarihinde acısını çok çektiğimiz askeri darbeler, biliyoruz ki milletimizin yüreğinde çok hazin yaralar açtı.
İşte 15 Temmuz gecesinde, tarihimizdeki o kabus dolu günlerin en insanlık dışı olanı yaşandı.
Ülkemiz bu kez çok daha kanlı, çok daha insafsız bir darbeyle karşılaştı ve sözcüğün tam anlamıyla adeta uçurumun kıyısından döndü.
Şehitlerimizin ve yaralılarımızın  olduğu ihanet gecesinde tek umudumuz, insanımızın demokrasiye olan inancına tanık olmamızdı.
Meydanlara koşup, darbeye karşı kanı ve canı pahasına direnen yurtsever vatandaşlarımız, takdire şayan ferasetleriyle yine en büyük güvencemiz oldu.
FETÖ Terör Örgütü’nün, bu asil millete reva gördüğü o kanlı gecede şehit olan 248 vatandaşımızı, İYİ Parti İl Teşkilatları adına bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimizi gururla selamlıyoruz.”
Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.