Dolar 32,1715
Euro 35,0609
Altın 2.469,75
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI ALİ COŞKUN’A BÜYÜK İLGİ

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYI ALİ COŞKUN’A BÜYÜK İLGİ
7 Mayıs 2023 19:53
302

HABERMAX.14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimine sayılı günler kala partilerin seçim çalışmaları yoğunluk kazandı. İYİ Parti Milletvekili adayları da saha çalışmalarına hız verdi.

İYİ Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Ali Coşkun, Sancaktepe Doğanlar Düğün Salonunda lokma verdi. Katılımın yoğun olduğu toplantıya olan ilgi büyük oldu. Salonda yer bulmakta zorlanılan gecede vatandaşların gösterdiği ilgi İYİ Parti yöneticilerinin yüzlerini güldürdü.

İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk ” Ali Coşkun beyin gördüğü ilgi ile ilçemizin İYİ Parti’ye olan ilgisi memnunluk verici ve emeklerimizin boşa gitmediğini gösteriyor. İnşallah 14 Mayıs akşamı Ali Coşkun Bey’i Milletvekili olarak görmüş oluruz” ifadelerini kullandı.

Etkinliğe İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım, İYİ Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yaşar Özkan, İYİ Parti Sancaktepe İlçe Başkanı Sezgin Öztürk, ilçe Başkanları, Milletvekili adayları ve davetliler katıldı.Milletvekili Adayı Ali Coşkun yaptığı konuşmada; ” Değerli misafirler ve sevgili canlar…

Anadolu’nun onlarca köyünden, yüzlerce yerleşim biriminden, bu yerleşim birimleri adına oluşan derneklerden, federasyonlardan, Horasan-İslam inancının Anadolu’daki kadim temsilcisi olan Alevi-Bektaşi inancının merkezleri cem evlerinden, inanç-dede ocaklarından ve Büyük Türk Milletinin balkanlar ve doğu Avrupa da yıllarca sancaktarlığını yapmış, bu gün ata yurtta bir arada yaşamaktan şeref duyduğumuz Rumeli dernekleri ve federasyonlarının temsilcileri ve Kadim kültür varlığı ile bizlere şeref veren Roman dernek ve federasyonlarından toyumuza, lokmamıza katılan bizleri onurlandıran Roman kardeşlerimiz, sevgili canlar …Bir 8 kişi, çocuk ve yazı görseli olabilirCümleten hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.” dedi.

Yunus Emre, Hak’tan gönlüne gelen rahmani aşkla, gönlündeki inancı ve yaşamda bulduğu manayı şu muhteşem dizeyle özetlemiştir diye konuşan Ali Coşkun “Elif Hakk’a giden doğru yollarım var.”

Hepimizin bağlı olduğu, hepimizin yüzlerce yıldır ilham aldığı ve manevi doyuma ulaştığı inancımıza atalarımız, “YOL” demiştir. “YOL” ki dört kapı kırk makamı temsil eden ve tamamlandığında Hakla hakikat ile buluşulan noktadır.” diye konuşmasını sürdürdü.

Milletvekili Adayı Ali Coşkun konuşmasının devamında şunları söyledi:

” Pir Hünkâr Hacı Bektaş Veli de buyurmamış mıydı “Eline, diline ve beline sahip ol” diye. Elin E’si dilin D’si belin B’si birleştiğinde ortaya çıkan söz EDEBTİR.

EDEP; Şah-ı Merdan Ali’nin yolunun, şehitler serdarı İmam Hüseyin’in yolunun, On iki İmamlar’ın yolunun, Piri Türkistan Hoca Ahmet Yesevi’nin yolunun ve Horasan Erenleri’nin yolunun ifadesidir.

Bizler dip yurdumuz Horasan’dan Anadolu’ya gelen her biri bu ulu yolun birer kamili olan dedelerden, babalardan, erenlerden irşat olduk.

Bağlanıp ikrar verdiğimiz ocaklarımızda hamdık, piştik, hal olduk. Huy abdesti ile yunup çalışmadan geçinmek yerine rızkımızın peşine gidip ürettik. O yüzden yüce Hünkar ne güzel buyurmuş: “Çalışmadan geçinenler bizden değildir” dedi.

TEVFİK ERK / İSTANBULBir 3 kişi, ders çalışan insanlar, hastane ve kalabalık görseli olabilirBir 2 kişi, masa ve aydınlatma görseli olabilir

Paylaşın:
ETİKETLER:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.