Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 18°C

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun Paylaşımı Kaçak Mülteci Sorununu Gündeme Getirdi

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun Paylaşımı Kaçak Mülteci Sorununu Gündeme Getirdi
16 Eylül 2023 11:15 | Son Güncellenme: 16 Eylül 2023 11:30
188

HABERMAX.İYİ Parti Bursa Milletvekili  Turhan Çömez’in son paylaşımıyla kaçak mülteci sorununa dikkat çeken çarpıcı bir iddiayı kamuoyuyla paylaştı. Çömez’in açıklamalarına göre, Marmara Adası’ndaki kaçak mültecilere ulaşmak için Suriye sınırını kullanarak kaçak geçişler yapan kişiler, fiyatları önemli ölçüde artırmış durumda ve bu geçişleri gerçekleştirmek için tüneller kazmaktan çekinmiyorlar.

Turhan Çömez’in röportajı ve Paylaşımda öne çıkan bir diğer unsur ise Suriyelilerin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan destek ifadesi oldu. Ancak bu ifadelerin ne kadarının kişisel görüşlerini yansıttığı ve ne kadarının resmi bir tutumu temsil ettiği konusunda daha fazla açıklığa ihtiyaç bulunmaktadır.

Bursa İYİ Parti Milletvekilleri Turhan Çömez ve  Selçuk Türkoğlu’nun son paylaşımıyla Türkiye’nin karşı karşıya olduğu kaçak mülteci sorununa dikkat çeken çarpıcı bir iddiayı kamuoyuyla paylaştı. Çömez’in açıklamalarına göre, Marmara Adası’ndaki kaçak mültecilere ulaşmak için Suriye sınırını kullanarak kaçak geçişler yapan kişiler, fiyatları önemli ölçüde artırmış durumda ve bu geçişleri gerçekleştirmek için tüneller kazmaktan çekinmiyorlar.

Çömez, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Marmara Adası’nda yaşanan bu endişe verici durumu gündeme getirdi. Açıklamalarına göre, Marmara Adası’na yapılan kaçak geçişlerde fiyatlar hızla yükselirken, kaçak geçişleri düzenleyenlerin tüneller kazarak daha fazla insanı adaya sokmaya çalıştığı ifade edildi.

Ayrıca, Turhan Çömez bu durumun sadece kaçak mültecilerin yaşamını tehlikeye atmakla kalmadığını, aynı zamanda adada yaşayan yerel halkın güvenliğini de tehdit ettiğini vurguladı. Türkoğlu, Türk hükümetini, bu sorunun çözümü için daha fazla adım atmaya ve adada güvenliği sağlamak için gereken önlemleri almak için çalışmalarını hızlandırmaya çağırdı.

Konuyla ilgili olarak Türk hükümetinden veya ilgili kurumlardan henüz resmi bir açıklama gelmezken, Selçuk Türkoğlu’nun bu konudaki açıklamaları tartışma yaratmaya devam ediyor. Marmara Adası’ndaki kaçak mülteci sorunu, Türkiye’nin sınırları boyunca yaşadığı göçmen akışıyla ilgili daha fazla dikkat çekmeye devam ediyor

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.