Dolar 34,2398
Euro 37,6309
Altın 2.920,13
BİST 9.109,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 26°C
Sal 25°C
Çar 26°C
Per 26°C

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun Görevdeki İlk Yıl Değerlendirmesi

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu’nun Görevdeki İlk Yıl Değerlendirmesi
28 Mayıs 2024 09:09 | Son Güncellenme: 28 Mayıs 2024 10:10
182

HABERMAX. İyi Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, göreve başlamasının birinci yıl dönümünde düzenlediği basın toplantısında, TBMM’deki çalışmalarını ve elde ettiği başarıları kamuoyu ile paylaştı. 27 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen toplantıda Türkoğlu, milletvekilliği sürecinde gerçekleştirdiği faaliyetleri ayrıntılı bir şekilde anlattı.image.png

Görevine başladığı günden bu yana milletin vekili olma sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirten Türkoğlu, “Bursalı hemşehrilerimizin teveccühüyle milletvekili seçildik ve Meclis’teki görevimize başladık. Bu süre zarfında hem Bursa’mızın hem de ülkemizin sorunlarını TBMM çatısı altında dile getirdik,” dedi.

Rekor Önerge Sayısı ve Meclis Konuşmaları

Türkoğlu, bir yıl içerisinde TBMM Başkanlığına ve çeşitli bakanlıklara toplam 74 önerge sunduğunu ve bu önergelerin 66’sının soru önergesi, 8’inin ise araştırma önergesi olduğunu açıkladı. Ayrıca, TBMM Genel Kurulunda ve komisyonlarda toplam 66 kez söz aldığını belirtti. “Sunduğumuz önergelerin 35’i cevaplandı, 24’ü gerekçesiz olarak cevaplanmadı ve 7’si hala yanıt bekliyor,” diye ekledi.

Öne Çıkan Çalışmalar

Türkoğlu, sığınmacılar meselesi, Sinan Ateş suikastı, TOKİ mağdurları, staj ve çıraklık mağdurları, Gazze’deki soykırım, Can Atalay ve tutuklu gazeteciler gibi konuları Meclis gündemine taşıdıklarını vurguladı. “Özellikle sığınmacılar meselesinin ciddi biçimde tartışılmasını sağladık. Bu konuda sınır güvenliği ile ilgili önemli bulgular ortaya koyduk,” dedi.

Bursa’nın Sorunlarına Özel Hassasiyet

Bursa’nın yerel sorunlarına da değinen Türkoğlu, Uludağ Alan Başkanlığı, Orhangazi’deki Cargill fabrikası, Bursa’nın deprem hazırlıkları ve Borusan Limanı’ndaki işçi kıyımı gibi konuları TBMM gündemine taşıdıklarını ifade etti. “Bursa’nın acil eylem planı olmadığını ve 1/100 binlik planının yapılmadığını soru önergelerimizle ortaya koyduk,” diye ekledi.

Gelecekteki Hedefler

Türkoğlu, milletin sorunlarını TBMM çatısı altında dile getirmeye devam edeceklerini belirterek, “Bizlere bu görevi sürdürme imkanı veren Yüce Allah’a şükrediyorum. Bursa’mızın ve ülkemizin sorunlarını çözmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.

Selçuk Türkoğlu, basın mensuplarına ve halka verdikleri destek için teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.