Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 18°C

İTİNA AKŞAM LİSESİ İLE GELECEĞE BİR ADIM ATIN

İTİNA AKŞAM LİSESİ İLE GELECEĞE BİR ADIM ATIN
10 Ağustos 2022 22:05 | Son Güncellenme: 11 Ağustos 2022 09:49
545

HABERMAX.Ümraniye’nin seçkin eğitim kurumlarından biri olan ‘İtina Akşam Lisesi’ gelecek için kapılarını açtı. Lise diplomasına sahip olmak isteyen herkes İtina ile bir adım önde olacak.

Eğitim her insanın hakkıdır. Eğitim almamış olan kişilerin iş bulmada sorun yaşaması her bir bireyin mutlaka eğitimini tamamlaması gerektiğini göstermektedir. Eğitimin tamamlayan kişiler devlet kurumlarında özel kurumlarda veya kendi kurdukları işlerde daha rahat bir çalışma sistemi edinebilirler. Akşam liseleri ülkemizde eğitim sisteminden geri kalmış, eğitimini eğitim yaşında tamamlayamamış kişiler için bulunmaz bir nimettir. Eğitimine lise yıllarında ara vermiş veya ortaokulu bitirdikten sonra eğitimine devam edememiş kişiler İtina Akşam Lisesinde eğitim verilmektedir. Lise eğitimi ‘İtina Akşam Lisesi’ bünyesinde tamamlandıktan sonra üniversite imtihanına girmeye hak kazanabilirler. Akşam lisesi sayesinde bütün dersleri görmüş ve eğitimlerini tam almış olan kişiler üniversite bölümlerinden istedikleri bölümleri kazanarak bu üniversitelere yazılmaya da hak kazanmaktadır.

AKŞAM LİSESİ NEDİR?

Lise eğitimine hiç başlamamış, lise eğitimini yarıda bırakmış yâda açık öğretim lisesinde kredi tamamlamakta zorlanan her birey için akşam lisesinde okuma ve lise diplomasına sahip olma imkânı sunuyor. İTİNA AKŞAM LİSESİ Bilimsel ve Nitelikli Eğitim anlayışımızla sizde Akşam Lisesi diplomasına sahip olabilir ve hayaliniz olan iş seçeneğinize ve üniversiteye hayallerinize bir adım daha yaklaşabilirsiniz.
Akşam Liseleri, ortaokul mezunlarına, açık öğretim lisesi öğrencilerine, lise eğitimini ara sınıflarda yarım bırakmış öğrencilere, 18 yaşını doldurmuş ama lise okuma hakkını kullanmamış öğrencilere, beklemeli olan öğrencilere lise diploması alabilmeleri için eğitim ve öğretim veren özel okullardır.
Akşam liselerinde eğitim ve öğretim yüz yüzedir. Ders başlama saatleri akşamları mesai saati bitiminden sonradır.
Günümüzde Lise diplomasına sahip olabilmek birçok anlam ifade etmektedir. Devlet kurumlarında veya özel kurumlarda lise diplomasına sahip olmayanlara iş imkânı tanınmamaktadır. En önemlisi Lise diplomasına sahip olmakla ülkemizdeki ve yurtdışındaki üniversitelere girebilmek için büyük bir fırsat yakalamış olacaksınız.

AKŞAM LİSESİNDE KİMLER OKUYABİLİR
● İlköğretim veya ortaokul mezunları
● Lise eğitimine başlayamamış veya eğitimini yarıda bırakmış olanlar
● Ortaöğretim kurumlarında okuma hakkı bitenler
● Lisede üst üste 2 yıl sınıfta kalanlar
● Açık öğretim lisesinde kayıtlı olanlar veya tasdikname ile ayrılanlar.

Özel Akşam liselerinde alan/dal (meslek) yoktur. Bu nedenle açık öğretim lisesi mesleki bölümden gelen öğrencilerin meslek derslerinden aldıkları kredilerin, özel akşam liselerinde sınıf belirlemede bir karşılığı olmaz. Sınıf belirlenirken meslek ders kredileri düşülerek ortak seçmeli ders kredileri baz alınır.
Belirli süre içinde göstereceğiniz istek ve istikrar hayallerinize, ideallerinize ulaşmanızda büyük bir adım olabilir. Çoğu insan gündüzleri çalışarak, akşamları ise lise öğrenimini sürdürerek lise diploması alıyor. Diplomaların içinizdeki ışığı söndürecek, size set kuracak nesneler olmalarına izin vermeyip en büyük hayallerinize ulaşmada araç olarak kullanabileceğiniz varlıklar haline getirmeye gayret göstermelisiniz.
Önünüzde herhangi bir engel olmadığını kanıtlamak istercesine akşam liseleri size bütün olanaklarını sunuyor.
Detaylı Bilgi için Hemen Arayın: 0538 044 36 44

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.