Dolar 32,2446
Euro 35,0617
Altın 2.461,56
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C

İSTANBUL’UN SESLERİ İBB’NİN PROJESİNDE BİR ARAYA GELİYOR

İSTANBUL’UN SESLERİ İBB’NİN PROJESİNDE BİR ARAYA GELİYOR
8 Temmuz 2020 18:45 | Son Güncellenme: 8 Temmuz 2020 18:47
1.582

AHA.İBB, İstanbul’un çok kültürlülüğünü ve çok sesliliğini müziğin birleştirici diliyle anlatan projesini hayata geçiriyor. Birçok alanda olduğu gibi Türk müziğinin de kalbi İstanbul’a ait şarkılar, İstanbul’un Sesi “Buluşma” müzikal projesi ile müzikseverlerle buluşuyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İBB Kültür Daire Başkanlığı’na bağlı Orkestralar Müdürlüğü, altı farklı toplulukla kente ait müziği İstanbullularla buluşturmaya devam ediyor. Binlerce yıllık tarihi ile kültürleri iç içe geçtiği İstanbul’a ait ezgiler, Orkestralar Müdürlüğü tarafından yeniden seslendiriliyor. İstanbul’un Sesi “Buluşma” müzikal projesiyle, farklı kültürleri her dönem içerisinde barındırmış İstanbul’un kozmopolit yapısı, şarkılarla anlatılıyor.

Farklı dillerdeki şarkılardan oluşan projenin sanat yönetmenliğini Ufuk Şimşek yürütüyor. İBB Orkestralar Müdürlüğü ses ve saz sanatçılarının icrasına Sefarad Yahudileri’nin kullandığı Ladino dilindeki İstanbul şarkısıyla Karen Gerson Şarhon ve İzzet Bana, Ermenice İstanbul şarkısıyla Tatyana Bostan ve Rumca İstanbul şarkısıyla Yani Kordomenidis katılıyor. Sanatçılar, aynı zamanda Türkçe bir eseri de birlikte seslendiriyor.

İstanbul’un Sesi “Buluşma” isimli çalışma, 8 Temmuz Çarşamba akşamı saat 20.00’de İBB Kültür Sanat Youtube Kanalı ve sosyal medya hesapları ile İBB Orkestralar Youtube kanalıyla İBB Orkestralar sosyal medya hesaplarından müzikseverlerle buluşacak.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.