Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

İstanbul’un abisi Eski Başkan Kadir Topbaş Son Yolculuğuna Uğurlandı

İstanbul’un abisi Eski Başkan Kadir Topbaş Son Yolculuğuna Uğurlandı
15 Şubat 2021 13:26
1.626

AHA.İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Dr. Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı.  Beyoğlu Belediyesi ve İBB’de yapılan törenlerin ardından cenaze merasimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Fatih Camii’nde gerçekleştirildi.

İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Kadir Topbaş için ilk tören 1999-2003 yılları arasında başkanlığını yaptığı Beyoğlu Belediyesi’nde düzenlendi. Ardından Topbaş’ın naaşı 13 yıl boyunca yönettiği İBB’nin Saraçhane’deki Başkanlık Binası’na getirildi.

Törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Belediye Meclis Grup Başkanvekilleri birer konuşma gerçekleştirdi.

“Kadir Ağabeyimizin Tebessümü Hepimizi Kuşatmıştır”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada Topbaş’ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi. Vali Yerlikaya; “İstanbul’umuza gece gündüz demeden hizmet eden Kadir ağabeyimizi uğurlamak için geldik.” ifadelerini kullanarak;

“Mekânı cennet olsun, derecesi ali olsun diyoruz. Cenab-ı Allah hepimize sayılı nefes vermiş. Kardeşiz inanıyoruz, yaptığımız her türlü fiil, söylediğimiz her söz, her şeyimiz ilahi kamerada kayıt altında. Bir hoş seda bırakarak ayrılabilmek herkese nasip olsun.

Kadir ağabeyimiz o güzel tebessümüyle gönüllerimize her zaman cila çekmiştir. Tebessümü hepimizi kuşatmıştır. Ayrımcılık nedir bilmeden, iki günü bir olmadan hareket etmiştir, hizmet etmiştir. Onun tebessümü hep içimizi ısıtmıştır.

İstanbul’a hizmet yolculuğu Beyoğlu’ndan başladı. İstanbul’daki eserleri hep yaşayacak, hep hayırla yad edilecektir. Bizler de “Hakkını helal et Kadir ağabey” diyoruz.” şeklinde konuştu.

Törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; İstanbul gibi bir şehri yönetmek üzere vatandaş tarafından görevlendirilmek gerçekten büyük bir onurdur. Bu onuru Kadir Topbaş Beyefendi; bir kez Beyoğlu Belediye Başkanlığı, üç kez de Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile tam dört kez yaşamıştır. Bütün İstanbullular, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kurumu fertleri kendisini her zaman şükranla anacaktır.’’ İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı Kuran-ı Kerim okuyup dua etti. Duaların ardından Topbaş’ın naaşı son yolculuğuna uğurlanacağı Fatih Camii’ne götürüldü.

Fatih Camii’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Teşrifleri ile Tören Düzenlendi

Fatih Camii’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile düzenlenen cenaze merasimine ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, siyaset dünyasından isimler ile Topbaş’ın ailesi ve yakınları katıldı.

Cenaze namazının ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Topbaş ile dostluğunun lise yıllarına dayandığını söyleyerek; “Rabbimden geldik tekrar rabbimize döneceğiz. Bundan kaçış yok. Şu anda hizmetinde bulunduğu İstanbul’da Fatih Cami’nin avlusunda uğurluyoruz inşallah Hakk’a. Birazdan da Fatih Cami’nin haziresine defnedeceğiz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Orada da çok değerli arkadaşları olacak. O arkadaşları ile beraber de inşallah rabbim sancağı altından buluşturur. Koronavirüs ile birçok yol arkadaşlarımız bizden ayrıldı. Ayrılıyor ve büyük bir mücadele bu süreçte verildi, veriliyor. Şu anda hasta yatağında medet bekleyenler var. Rabbim inşallah onlara da yardımcı olsun. Allah yar ve yardımcımız olsun.” ifadelerini kullandı.

Topbaş’ın Türk Bayrağına sarılı naaşı düzenlenen cenaze merasiminin ardından Fatih Camii Mezarlığı’na defnedildi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.