Dolar 32,4010
Euro 34,8095
Altın 2.397,64
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

İstanbul’da Metro Tartışması: Kimin Metrosuna Biniyoruz?

İstanbul’da Metro Tartışması: Kimin Metrosuna Biniyoruz?
29 Ocak 2024 20:00
162

HABERMAX. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün açılan M9 hattı için yaptığı açıklamada, metronun parasının İBB tarafından karşılandığını ve bu nedenle metronun İBB’ye ait olduğunu söyledi. İmamoğlu, “Bunu sandıkta halkımız soracaktır” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün açılan metronun finansmanının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlandığını ve bu nedenle metronun İBB’nin yaptığı bir proje olduğunu açıkladı. İmamoğlu, devletin ayrımcılık yapması konusunda endişelerini dile getirerek, halkın sandıkta bu tür meselelerin hesabını sorması gerektiğini belirtti.

Önceden İmamoğlu, metronun finansmanının İBB tarafından sağlandığını ve bu projenin İBB’nin çabalarıyla gerçekleştiğini ifade etmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz yaptık” açıklaması, İmamoğlu’nun beyanlarıyla çeliştiği için dikkat çekti.

Bu durum, siyasi bir gerilime ve anlaşmazlığa neden oldu. Hangi tarafın metronun yapımında hangi rolü oynadığı ve finanse ettiği konusunda netlik sağlanması gerekiyor. Bu tür anlaşmazlıkların, halkın güvenini ve kamuoyu algısını etkileyebileceği unutulmamalıdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise İmamoğlu’nun açıklamasına yanıt vererek, “Metroları biz yaptık” dedi.

Tartışmanın Özü:

Tartışmanın özü, M9 hattının kimin tarafından finanse edildiği ve kimin projesi olduğu.

İmamoğlu’nun Görüşü:

İmamoğlu, metronun parasının İBB tarafından karşılandığını ve bu nedenle metronun İBB’ye ait olduğunu savunuyor. İBB’nin projeye katkı sunduğunu ancak metronun asıl sahibinin İBB olduğunu söylüyor.

Tartışmanın Sonucu:

Tartışmanın sonucu net değil. Her iki taraf da kendi argümanlarını sunuyor ve kamuoyunun desteğini almaya çalışıyor.

Sandıkta Hesap Sorma:

İmamoğlu, sandıkta halka hesap sorma çağrısı yapıyor. İBB’nin metronun parasını ödediğini ve bu nedenle metronun İBB’ye ait olduğunu savunuyor.

Sonuç:

İstanbul’da açılan M9 hattı, kimin tarafından finanse edildiği ve kimin projesi olduğu konusunda bir tartışmaya yol açtı. Tartışmanın sonucu net değil ve her iki taraf da kendi argümanlarını sunuyor. Sandıkta halkın bu konudaki görüşü belirleyici olacak.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.