Dolar 32,2082
Euro 34,7892
Altın 2.421,05
BİST 10.055,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Sal 19°C
Çar 18°C
Per 21°C
Cum 23°C

İstanbul’da Maske ve Kolonya Paketleri Vatandaşlara Ulaştırılıyor

İstanbul’da Maske ve Kolonya Paketleri Vatandaşlara Ulaştırılıyor
10 Nisan 2020 22:26 | Son Güncellenme: 10 Nisan 2020 22:32
702

AHA.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla 65 yaş ve üzeri vatandaşlara ücretsiz ulaştırılmak üzere hazırlanan maske ve kolonya paketleri İstanbul’da yola çıktı. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, “Covid-19 ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza maske ve kolonya paketlerimizi ulaştırmaya devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza İstanbullular adına şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Salgınla topyekün mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirten Vali Yerlikaya, salgının yayılma ve bulaşma riskini azaltmak için 3 kuralı hatırlattı. Vali Yerlikaya, “Hepimiz ezberledik ama; tekrar edelim: Bir, evde kalmak. İki, hijyene özen göstermek. Üç, sosyal izolasyon… Kurallara daha fazla dikkat edeceğiz. Zorunlu olmadıkça asla ama asla evden çıkmayacağız. Biz, bu virüsü eninde sonunda yeneceğiz” dedi.

Vali Yerlikaya, “Koronavirüsle mücadele kapsamında; Sayın Cumhurbaşkanımız, İki gün önce 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımıza ücretsiz kolonya ve maske dağıtılacağını açıklamışlardı. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank öncülüğünde İçişleri, Milli Savunma ve Sağlık Bakanlıklarımız süratle organize oldu. Paketler hazırlandı.

Dünyada maske savaşları yaşanırken, Türkiye; sosyal devlet olmanın ne demek olduğunu, bir kez daha gösteriyor. Tüm dünyaya örnek oluyoruz” şeklinde konuştu.

Maske ve Kolonya Paketleri Başvuran Herkese Ücretsiz Ulaştırılıyor

İçerisinde 5 adet maske ve kolonya bulunan paketlerin e-devlet ve PTT’ler aracılığıyla da başvuran herkese ücretsiz olarak ulaştırılacağını belirten Vali Yerlikaya, “Bu çalışmada, İstanbul Pilot bölge olarak belirlendi. Sayın Cumhurbaşkanımıza, İstanbullular adına şükranlarımızı arz ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

Dün itibariyle İstanbul genelinde; 65 yaş üstünde olan;
1 milyon 150 bin vatandaşımıza paketlerin ulaştırılmaya başlandığını ifade eden Vali Yerlikaya, “Süreçte tüm sektör temsilcilerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla büyük bir dayanışma ruhuyla hareket etti. Herkes elini taşın altına koydu ve destek oldu. Biz Türkiye’yiz. Biz bize yeteriz” dedi.

“Görev ve Sorumluluk Alan Herkese Teşekkür Ediyorum”

Vali Yerlikaya, destek veren kurumlara tek tek teşekkür etti: “Kolonya için gerekli hammaddeyi tedarik eden; KONYA ŞEKER, TÜRK ŞEKER ve MEYfirmalarına; ücretsiz olarak tüm kapasitelerini bu hayır işlerine ayıran; EVYAP, EYÜP SABRİ TUNCER, PE RE JA, ECZACIBAŞI, MARMARA, REBUL, DEVA ve ESER’e; maske teminindeki katkıları için Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Ticaret Odası, Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği, LC WAIKIKI ve ÇALIK HOLDİNG’e; paketleme ve lojistik faaliyetlerini üstlenen AMAZON TÜRKİYE’ye; bu paketlerin evlere ulaşmasını sağlayan İstanbul polisimize ve jandarmamıza, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bütün çalışanlarına, tüm kamu ve kurum ve kuruluşlarımıza; görev ve sorumluluk alan herkese teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar… Projeyi organize eden Bakanlıklarımıza tekrar şükranlarımı sunuyorum.”

“Evde Kalarak Virüsü Yeneceğiz”

Son olarak büyüklerimize seslenen Vali Yerlikaya, “Kıymetli büyüklerimiz, sizler bizim başımızın tacısınız. Hepimiz sizin için seferber oluyoruz. Bu süreçte; gıda, sağlık ve hijyen malzemelerini, evinize biz ulaştırıyoruz. Salgının üstesinden kurallara uyarak gelecek, evde kalarak virüsü yeneceğiz” diyerek İstanbullulara bir kez daha evde kal çağrısı yaparak konuşmasını tamamladı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.