Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
BİST 9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

İstanbul Valisi Yerlikaya, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni Ziyaret Etti

İstanbul Valisi Yerlikaya, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni Ziyaret Etti
31 Mart 2021 22:53 | Son Güncellenme: 2 Nisan 2021 12:39
313
AHA.İstanbul Valisi Ali Yerlikaya,  İstanbul Üniversitesi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni ziyaret etti.

Yeni Cerrahpaşa Projesi hakkında bilgi alan Vali Yerlikaya, Dekanlık ziyaretinin ardından Fakülte Hastanesi’nin Covid-19 Yoğun Bakım Servisi’ne ziyarette bulundu.

Vali Yerlikaya, Covid-19 salgınıyla mücadele döneminde önemli çalışmalar yürüten Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni ziyaret etti.

Vali Yerlikaya’ya ziyaretinde; İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Genel Sekreter Prof. Dr. Erdoğan Köse, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Gönen, Başhekim Prof. Dr. Zekai Kutlubay, Hastane Genel Direktörü Yılmaz Keskindemirci ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Selma Kaçar eşlik etti.

Rektör Prof. Dr. Aydın ve beraberindeki heyet ile salgın dönemine dair değerlendirmelerde bulunan Vali Yerlikaya, Yeni Cerrahpaşa Projesi hakkında bilgi aldı.

Vali Yerlikaya, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin yeniden yapılandırma projesi olan Yeni Cerrahpaşa Projesi’nde gelinen nokta ve proje kapsamında kampüs içindeki tarihi binaların restorasyonu hakkında bilgi aldı. Rektör Aydın, yeniden yapılanma sırasında eğitim ve hasta hizmetlerinin aksamadığını ifade etti.

“Salgın Sürecinde Türk Hekimlerinin Başarısı ve Farkı Ortaya Kondu”

Vali Yerlikaya, ziyaretinde sağlık çalışanlara hitaben yaptığı konuşmasında, bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı’nın salgın sebebiyle toplu olarak kutlanamayacağını belirterek;

“Bu sene 14 Mart Tıp Bayramı gerçekten çok farklı bir mana ifade ediyor. Salgın döneminde 1 yılı geride bıraktık. Salgında sağlık çalışanlarımızın; başta hekimlerimizin, hemşirelerimizin hayatlarımız için ne derece önemli olduğu ortaya çıktı. Türk hekimlerin başarısı ve farkı ortaya kondu. Hekimlerimizin ve tüm sağlık çalışanlarımızın çalışma arzusu, özverisi, bilgisi ve mücadelesi sağlık sistemimizden daha önde bunu gördük. Ben bu şehrin Valisi olarak, sizlerin şahsında tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyorum. Hepinize minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Vali Yerlikaya, istişarelerin ardından Covid-19 ile mücadelede önemli çalışmalar yürüten ve BBC, CNN gibi dünya televizyonlarına da konuk olan Fakülte Hastanesi’nin Covid-19 Yoğun Bakım Servisi’ni ziyaret ederek bilgi aldı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.