Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

“İstanbul ’un kaybı onlar için büyük bir acı oldu” “Bu davalarla intikam almaya çalışıyorlar”

“İstanbul ’un kaybı onlar için büyük bir acı oldu” “Bu davalarla intikam almaya çalışıyorlar”
24 Haziran 2020 13:21 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2020 15:12
406

AHA.Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun cezasının onanmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Tekin, “Erdoğan yerel seçim öncesi kendi il başkanları toplantısında “İstanbul’u kaybedersek her şeyi kaybederiz” demişti. Tabi İstanbul’un kaybı çok büyük bir acı oldu büyük olasılıkla öyle görünüyor. Ve bir intikam duygusu ile Cumhuriyet Halk partisinde Canan, Eren Erdem, Enis Berberoğlu, özgür özel ve birçok arkadaşlarımız ile ilgili halen dava açılan örgütümüzün gençlik kollarında, kadın kollarında ana kademelerde birçok arkadaşımız şu anda yargılanıyor” dedi.

“İntikam alınmaya çalışılıyor”

Milletvekili Tekin, “Sevgili il başkanımızın dosyasına baktığımızda yargının nasıl bir pespaye durumda olduğunu görebilirsiniz. Yedi ya da sekiz yıl önce milyonlarca insan o gün siyasal düşüncesini ifade etmişler ama hiçbiri sorumlu olmamış, kimsenin aklına bile gelmemiş. Kaldı ki o paylaşımlara baktığımızda hiçbir tanesinde de terörü teşvik edecek ya da terörü övecek tek bir cümlenin olmadığını görebilirsiniz. Erdoğan yerel seçim öncesi kendi il başkanları toplantısında “İstanbul’u kaybedersek her şeyi kaybederiz” demişti. Tabi İstanbul’un kaybı çok büyük bir acı oldu büyük olasılıkla öyle görünüyor. Ve bir intikam duygusu ile Cumhuriyet Halk partisinde Canan, Eren Erdem, Enis Berberoğlu, özgür özel ve birçok arkadaşlarımız ile ilgili halen dava açılan örgütümüzün gençlik kollarında, kadın kollarında ana kademelerde birçok arkadaşımız şu anda yargılanıyor” dedi.

“1950’den itibaren Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin çok ağır bedeller ödediğini görebiliyoruz”

“Biz bu filimi hep gördük, yani altmış yıllık süreye baktığımızda, 1950’den itibaren Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerinin çok ağır bedeller ödediğini görebiliyoruz” diyen CHP İstanbul milletvekili Tekin, şöyle konuştu:
“Darbelerin zaman zaman iktidar mensupları darbeyi çok konuşurlar. Darbeden çok sanki mağdur olmuşlar gibi ifade ederler. Bütün bu bin dokuz yüz elliden sonra ki sürece baktığımda ve Cumhuriyet Halk Partisi genel sekreteri olarak uzun uzun bir çalışma ve araştırmaya bakarak bu çalışma da 357 tane arkadaşımız faili meçhul cinayette hayatını kaybetmiş. Cumhuriyet Halk Partisi sadece savaş meydanlarında hayatlarını kaybetmediler. Ne yazık ki katliama da uğradılar ve bu arkadaşlarımızın milletvekili, belediye başkanı partinin çeşitli kademelerinde insanlar bu dönemlerde hayatlarını kaybettiler. Yani kısacası çok ağır bedeller ödedik. Ödemeye de devam ediyoruz.”

“Fetö ile AKP ilişkisi bir tavuk yumurta ilişkisi gibidir”

60 yıl geçmesine rağmen hiçbir şeyin değişmediğinin altını çizen Milletvekili Tekin, “Ama görünen tablo şu ki üstünden 60 yıl geçmesine rağmen hiçbir şey değişmemiş. Kafalar yine aynı. Mesela sayın Erdoğan’ın neredeyse bütün olumsuzlukların sorulusu olarak Cumhuriyet Halk Partisini tarif etmesi de apayrı bir çaresizlik ifadesidir. Fetö ile AKP ilişkisi bir tavuk yumurta ilişkisi gibidir. Hani bazen meslektaşlarımız akşamları televizyonlara çıktıklarında, işte altında yazıyor gazeteci yazar, çizer, profesör falan filan ama ben inanıyorum ki o meslektaşlarımız tabi hepsini kastetmiyorum. O meslektaşlarımızın çocukları bir gün utanacaklar. Yani babalarından utanacaklar, dedelerinden utanacaklar. Tıpkı 12 Eylül tıpkı on iki mart tıpkı darbe dönemlerindeki gazeteciler, televizyoncular gibi. Ben size sorsam söylesem Evren dönemindeki gazetecileri televizyoncular çok sayıda o gün onları alkışlayan, onları yükseklere çıkaran gazeteciler, televizyoncular vardı. Şuada hiç birisini hatırlayan var mı? Onların çocuklarına sorsanız çocukları bile kendi babalarını hatırlama istemezler. Çünkü eğer siz egemen güçlerin uşağı gibi davranmaya kalkışırsanız sadece ülkenize kötülük yapmazsınız. Ailenize çocuklarınıza da kötülük yapmış olursunuz” ifadelerini kullandı.

“Fetö ilişkiniz bilinçli bir tercihti”

İl başkanı Kaftancıoğlu ’nun cezasının Yargıtay’dan döneceğine inandığını belirten Tekin, “Televizyonları izliyoruz işte. Yıllardır bu ilişkileri bilen bir siyasetçi olarak bunu söylüyorum. Birçok tuzakları birçok operasyonları sanki bu ülkenin iktidarı bakanı, başbakanları hiç yokmuş gibi getiriyorlar Fetö ye bağlıyorlar. Doğru ama Fetö bir tercihti kardeşim. Yani Fetö ilişkiniz bilinçli bir tercihti. Şimdi bilinçli bir tercihi meslektaşlarınız onu böyle allayarak pullayarak anlatmaya kalkışırsa zaman bu gazetecilik falan değildir. Yani kısacası Canan hanıma verilen cezanın Yargıtay’dan döneceğine inanıyorum. Eğer gerçekten bu dava Yargıtay’dan dönmeyecek ise o zaman hukuk Türkiye de tamamen bitmiş demektir. Bekliyorduk aslında, beklenmeyecek bir şey değildi. Mekanizma olaraktan baktığınız da yerel mahkemeden üst mahkemeye kadar adeta bir mekanizma içerisinde hareket ettiklerini de biliyoruz. Savcıların, hakimlerin, yargıçların iktidar talimatı ile insanları yargılamaları tarihimizin birçok dönemlerinde olmuştur. Ama bunları yapanlar da ağır bedeller ödemişlerdir. Bununda altını çizerek ifade edeyim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.