Dolar 32,1985
Euro 35,0799
Altın 2.469,03
BİST 10.163,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“İstanbul Ümraniye Erzurumlular Derneği Başkanı Erdal Yavuz, Yöresel Günler Festivalinde Erzurum Lezzetlerini ve Kültürünü Tanıttı”

“İstanbul Ümraniye Erzurumlular Derneği Başkanı Erdal Yavuz, Yöresel Günler Festivalinde Erzurum Lezzetlerini ve Kültürünü Tanıttı”
16 Eylül 2023 00:43
201

HABERMAX.İstanbul Ümraniye Erzurumlular Derneği Başkanı Erdal Yavuz, Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’nda düzenlenen yöresel günler festivalinde Erzurum standını ziyaret eden dostlarla keyifli bir buluşma yaşadı. Yavuz, bu etkinliğin İstanbul’da yaşayan insanlara Erzurum’un zengin kültürel mirasını ve lezzetlerini tanıtmak için bir fırsat olduğunu belirtti.

Başkan Erdal Yavuz, festival kapsamında İstanbul’da yaşayan vatandaşlara, Erzurum’a özgü el sanatlarından geleneksel yemeklere kadar birçok yöresel ürünü sergileme ve tatma şansı sunduklarını açıkladı. Yavuz, “Amacımız İstanbul’da yaşayan dostlarımıza Erzurum’un kültürel ve gastronomik zenginliklerini tanıtmak, bu güzel şehrin tarihini ve lezzetlerini paylaşmak. Festival, bu amaçla oldukça önemli bir platform sağlıyor ve biz de elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Festivaldeki en özel anlardan biri, gazeteci Durmuş Acar ve Kenan Baylam’ın Başkan Erdal Yavuz’un davetiyle Erzurum standını ziyaret etmeleriydi. Misafirleri sıcak bir karşılama ile ağırlayan Yavuz, Erzurum’a ait olan yöresel ürünlerin tadını tattırdı ve semaverde demlenmiş enfes Erzurum çayı ikram etti.

Gazeteci Durmuş Acar, ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, “Başkan Erdal Yavuz’un bize gösterdiği misafirperverlik ve Erzurum’un muhteşem lezzetleri bizi çok etkiledi. Burada geçirdiğimiz zaman, Erzurum’un zengin kültürünü daha yakından tanımamıza olanak sağladı” dedi. Kenan Baylam da aynı duyguları paylaşarak Başkan Yavuz’a teşekkür etti ve etkinlik alanından ayrıldı.

İstanbul Ümraniye Erzurumlular Derneği, bu tür etkinliklerle hem Erzurum kültürünü yaşatmayı hem de İstanbul’da yaşayan Erzurumluları bir araya getirmeyi amaçlıyor. Başkan Erdal Yavuz, gelecek etkinliklerde de bu güzel gelenekleri devam ettireceklerini ve daha fazla insanı Erzurum’un benzersiz atmosferiyle tanıştırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.