Dolar 32,2645
Euro 34,7789
Altın 2.412,57
BİST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 16°C

İstanbul Sakarya İzmit otobanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferansla törenle hizmete açıldı

İstanbul Sakarya İzmit otobanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından video konferansla törenle hizmete açıldı
19 Eylül 2020 15:33 | Son Güncellenme: 19 Eylül 2020 15:45
851

AHA.Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu’nun açılışında konuştu.

https://www.facebook.com/anadoluajansi/videos/1024833084637203/

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasından satır başlıklar şöyle:

“Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul’un batıdaki en uç noktasından başlayıp şehri baştan son kat ederek Kocaeli ve Sakarya’ya kadar uzanan 400 kilometre uzunluğundaki büyük bir projedir.  Otoyolumuzun inşaatı biten kesimlerini 2016 yılından beri peyderpey hizmete açıyoruz.

Son olarak geçtiğimiz mart ayında Kınalı- Çatalca kesiminin açılışını gerçekleştirmiştik.  Gebze-İzmit arası bağlantı yollarıyla birlikte 57 kilometreyi aşan uzunluğuyla bu projenin  en önemli güzergâhlarından biridir.

Bu bölüm dahi tek başına viyadükleri, tünelleri, köprüleri, kavşakları, üst ve alt geçitleriyle iftihar verici bir eserdir.  Mesela güzergâh üzerindeki ‘T2’ tüneli 4200 metrelik mesafesiyle ülkemizin en uzun otoyol tüneli unvanına sahiptir.  Bilindiği gibi Kuzey Marmara Otoyolu, insan ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bölgede inşa edildi.

 Boğaz trafiğinin rahatlatılmasında bu otoyolun bir parçası olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün önemli katkısı vardır.  İstanbul-İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü’yle birlikte bölgede hizmete sunduğumuz bir diğer önemli eserdir.

Dikkat ederseniz. Yol 2×4’tür.  Her zaman söylüyorum, yol medeniyettir. Eğer bu şekilde yolları olmayan ülke durumundaysanız medeni olmaktan bahsedemezsiniz. Ama bu şekilde yollara, viyadüklere, tünellere sahipseniz medeniyet yarışında sizi kimse kolay kolay yakalayamaz.

İnşallah 1915 Çanakkale Köprüsü’nün de içinde olduğu projeyi tamamladığımızda Marmara’yı ve Batı  Anadolu’yu otoyol ağıyla kuşatmış olacağız.  Bugün hizmete açtığımız, Gebze-İzmit kesimi aynı zamanda TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’ndaki yükü de azaltacaktır. Tabii bu durum aynı zamanda İstanbul-Ankara güzergâhın en sıkışık kesiminin rahatlaması anlamına geliyor. Sakarya’ya kadar olan bölüm bittiğinde bu bölgedeki sıkıntı tamamen giderilmiş olacaktır.

Özellikle bayram, yaz tatili, ara tatil gibi dönemlerde onlarca kilometre uzunluğuna oluşan araç trafiği tarihe karışacaktır.

Yine bu güzergâhın ülkemize katkısı vakitten 270 milyon lira, akaryakıttan 317 milyon lira, emisyon salınımın azalmasından 8 milyon lira olmak üzere 595 milyon lirayı bulacaktır.

Bu eserin millete kazandırılmasında emeği geçen bakanlığımızı, kurumlarımızı, yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine herkesi tebrik ediyorum.

Geleceğe bırakılacak eser bırakmanın peşindeyiz. Ülkemizin 81 vilayetini kalkındırdık. Bugün de milletimiz siyasette kendisini içi boş kavgalar değil bir vizyon bekliyor.

Kendi ömrümüz vefa etmese bile böyle bir vizyon ve ülke bırakmayı milletimize yaptığımız en büyük hizmetler biri olarak kabul ediyoruz.

Türkiye’yi yeniden kendi iç meseleleriyle boğuşan bir ülke haline getirerek asırlık uyanışımızı önlemeye çalışıyorlar

Türkiye’nin son 7 yıldır maruz kaldığı saldırılar ekonomimizi hedef almıştır. Koronavirüs salgınıyla işte böyle bir dönemde marız kaldık. Türkiye salgından en az etkilenen ülkeler arasındadır.

Konut ve otomobil piyasasında rekorlar ardı ardına geliyor. Salgın nedeniyle dibe vuran küresel ticaretin aksine Türkiye ihracatına ara vermeden devam etti.”

Video’dan alıntı haber merkezi

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.