Dolar 34,2563
Euro 37,6505
Altın 2.909,31
BİST 9.041,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Sal 24°C
Çar 26°C
Per 26°C
Cum 23°C

İstanbul Rumeli Üniversitesi ile T.C. Cumhuriyet Başsavcılığı Marmara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Rumeli Üniversitesi ile T.C. Cumhuriyet Başsavcılığı Marmara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
7 Ekim 2024 12:04
45

HABERMAX. İstanbul Rumeli Üniversitesi ile T.C. Cumhuriyet Başsavcılığı Marmara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu arasında, kadın tutuklu ve hükümlülerin, yanlarında kalan 0-6 yaş grubu çocukların ve suça sürüklenen 12-18 yaş grubu çocukların iyileştirilmesine yönelik ortak çalışmalar yürütmek amacıyla önemli bir protokol imzalandı. Bu iş birliği, toplumun en hassas gruplarına yönelik eğitim ve rehabilitasyon projeleriyle fark yaratmayı hedefliyor.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara ile Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Dr. Necip Sarı arasında önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine İstanbul Rumeli Üniversitesi heyeti ve Marmara Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu heyeti katıldı.

Bu protokol kapsamında, İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun Çocuk Gelişimi Programı aracılığıyla çocukların sosyal ve duygusal gelişimlerini destekleyici etkinlikler düzenlenmesi planlanıyor. Ayrıca üniversitenin Meslek Yüksekokulu Pastacılık ve Ekmekçilik bölümü de projelere katkıda bulunarak kadın tutukluların mesleki becerilerini geliştirmelerine yönelik çalışmalar yapacak.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara, protokolle ilgili olarak şunları söyledi: “Toplumun dezavantajlı gruplarına destek vermek, sosyal sorumluluğumuzun önemli bir parçasıdır. Bu protokol sayesinde kadın tutuklu ve hükümlülerin çocuklarıyla birlikte topluma kazandırılmaları için önemli bir adım atıyoruz. Üniversite olarak, akademik birikimimizi toplumsal faydaya dönüştürmeye devam edeceğiz.”

Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Elif Türel ise şunları söyledi:

“Çocuk Gelişimi Programı olarak, suça sürüklenen çocuklar ve tutuklu annelerin çocuklarının gelişimine katkı sağlayacak projelerde yer almaktan mutluyuz. Sosyal-duygusal gelişim süreçlerini desteklemek ve onlara rehberlik etmek bizim için bir görev.”

İstanbul Rumeli Üniversitesi, bu tür sosyal sorumluluk projeleriyle hem topluma katkı sağlamayı hem de üniversite öğrencilerine sahada uygulamalı deneyim kazandırmayı hedefliyor. Proje kapsamında yapılacak faaliyetler, çocukların gelişimine önemli katkılar sunarken, kadınların topluma yeniden kazandırılmasına yönelik çalışmalarla dikkat çekiyor.

Paylaşın:
Habermax'ta Tarafsız ve Şeffaf Habercilik Habermax olarak, habercilik anlayışımızın temelinde objektiflik, tarafsızlık ve şeffaflık yer alıyor. İnternet sitemizde, hakaret içermediği sürece her görüşe saygı göstererek, farklı bakış açılarına yer vermeye özen gösteriyoruz. Siyasi haberlerde sağ-sol ayrımı yapmaksızın, toplumun her kesimine hitap eden ve doğru bilgilendirmeyi amaçlayan içerikler sunuyoruz. Güncel ve doğru habere ulaşmanın önemine inanan Habermax, okuyucularının güvenini kazanmayı ve korumayı hedeflemektedir. Siz de güvenilir ve tarafsız haberlere ulaşmak için bizi takip etmeye devam edin.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.