Dolar 32,2081
Euro 34,8604
Altın 2.444,95
BİST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYENİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİYENİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİ BAŞLADI
17 Mayıs 2019 16:50 | Son Güncellenme: 17 Mayıs 2019 16:51
541

AHA.YENİ PROGRAMDA TERAVİH SAATİNDE ETKİNLİK YOK-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Ramazan etkinlikleri dün akşam başladı. İstanbul halkı, Ramazan’ın ruhuna ve maneviyatına uygun yeni programla bu sene de Maltepe, Yenikapı ve Sultanahmet’teki etkinlik alanlarında birlik ve beraberliği yaşayacak. Etkinlik alanlarında akşam ezanından önce Tasavvuf Müziği Dinletisi olacak, akşam ezanı ve duanın ardından iftar için ara verilecek, iftar sonrası çocuklar için özel sahne etkinlikleri olacak. Teravih Namazı esnasında etkinliklere ara verilecek, teravih sonrası konserler düzenlenecek.

Maneviyatın ve güzelliklerin zirveye ulaştığı, sofraların paylaşma ve dayanışmayla bereketlendiği Ramazan ayı, İstanbul’da bu yıl da hep birlikte yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, on bir ayın sultanı Ramazan’ın manevi iklimini, sanatsal ve kültürel etkinliklerle zirveye taşıyor.

İstanbullular, gelenekselleşen Ramazan İstanbul Etkinlikleri kapsamında 16 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında Yenikapı ve Maltepe Sahilleri ile Sultanahmet Meydanı’nda kurulan etkinlik alanları başta olmak üzere şehrin dört bir köşesinde buluşuyor.

Maltepe ve Yenikapı Sahilleri Ramazan ayı boyunca iftar öncesi, iftar sonrası ve Teravih Namazı sonrasında; Sultanahmet Meydanı ise iftar öncesi ve iftar sonrasında Tasavvufi Eserler, İrfani Türküler, Ezgiler, Şiirler ve Geleneksel Gösteri Sanatları gibi çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak. Birbirinden değerli sanatçıların müzik ve şiir dinletileri, Maltepe ve Yenikapı Sahillerindeki etkinlik alanları ile Sultanahmet Meydanı’nda İstanbullularla buluşacak. Etkinlik alanlarında her akşam ezanından önce tasavvuf müziği dinletisi olacak, akşam ezanı ve duanın ardından iftar için ara verilecek, iftar sonrası çocuklar için özel sahne etkinlikleri olacak. Teravih Namazı esnasında etkinliklere ara verilecek, teravih sonrası konserler düzenlenecek.ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL ETKİNLİKLER

Maltepe ve Yenikapı Sahilleri ile Sultanahmet Meydanı’nda kurulan etkinlik alanlarında çocuklar için çok renkli ve çok eğlenceli programlar hazırlandı. Çocuklar, animatör sunucu ile renkli zamanlar geçirecek, Ramazan’a özel yarışmalara katılacak ve çocuk şarkıları dinleyecekler. Ayrıca çocuklar için; şişme oyun karakterleri, kostüm karakterler ve çocuk parkı alanlarda hizmet verecek. Çocuklar, geleneksel sanatlardan orta oyunu, Meddah ve Karagöz-Hacivat ile eğlenceli dakikalar geçirecek. Çocuklara yönelik tiyatro oyunları da etkinliklere renk katacak.

Paylaşın:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.