Dolar 32,3161
Euro 34,7711
Altın 2.389,65
BİST 10.257,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Göç Politikalarına Sert Eleştiri: ‘Entegrasyon Konusunda Sınıfta Kaldınız'”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Göç Politikalarına Sert Eleştiri: ‘Entegrasyon Konusunda Sınıfta Kaldınız'”
29 Aralık 2023 11:04 | Son Güncellenme: 29 Aralık 2023 11:08
152

HABERMAX.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göç konusuna ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Başkan İmamoğlu, özellikle 10 yıl içinde göçle mücadelede sınıfta kaldığı iddia edilen politikaları eleştirerek, kendisine yöneltilen eleştirilere karşılık verdi.

İmamoğlu’nun açıklamalarından bazıları şu şekilde: “Göç konusunda samimiyetsiz ve bilgisiz olduğumu söyleyenler var. Ancak ben 5 yıldır Türkiye’nin en önemli şehri İstanbul’u yönetiyorum. Göç meselesi üzerinde yoğun bir şekilde çalışan birisi olarak söyleyebilirim ki, bu konuda atılan adımların yetersiz olduğunu düşünüyorum. ‘Mülteci’ dememem konusuna gelince, bu bir tercih meselesidir. Ancak asıl konu, entegrasyon politikalarının doğru bir şekilde uygulanmamış olmasıdır.”

Başkan İmamoğlu, 5 yıl boyunca izlediği entegrasyon politikalarını eleştirenlere şu şekilde cevap verdi: “AKP’nin ve Batı’nın istediği gibi entegrasyon politikaları izlediğimiz yönündeki eleştirilere katılmıyorum. Bu süre zarfında, göçle mücadele konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Ancak kabul etmeliyim ki, bu alanda daha fazla başarı elde etmeliyiz. Önümüzdeki dönemde daha etkili politikalar geliştireceğiz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun bu sözleri, göç konusundaki tartışmaları alevlendirdi. İmamoğlu’nun gelecek dönemde izleyeceği politikalar, kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.