Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 23°C
Per 22°C

DEVA Partili Avşar; “İktidar gençlerimizin kaderiyle oynuyor”

DEVA Partili Avşar; “İktidar gençlerimizin kaderiyle oynuyor”
8 Mayıs 2024 10:57
85

HABERMAX. Meclis’te yaptığı konuşmada iktidarın eğitim politikalarını eleştiren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, gençlerin eğitim düzeyi arttıkça aldıkları ücretlerin ve iş bulma oranlarının azaldığını ve bu durumun bile iktidarın eğitim politikalarının sonuçları itibariyle ne derece başarısız olduğunu ve gençlerimizin kaderiyle nasıl oynandığını gösterdiğini söyledi.

“Yazboz tahtasına dönen eğitim politikaları, eğitimli ama işsiz eğitimli ama mutsuz gençlerimizin sayısını her geçen gün arttırıyor”

“Yazboz tahtasına dönen eğitim politikaları, eğitimli ama işsiz eğitimli ama mutsuz gençlerimizin sayısını her geçen gün arttırıyor. Bugün gençlerin eğitim düzeyi arttıkça aldıkları ücretler de iş bulma oranları da aksi yönde azalmaktadır.”, diyen Avşar; “Bu ikilem, faiz sebep- enflasyon sonuç teorisi gibi sadece ülkemizde görülen ve bize has bir durumdur.”, dedi.

 

“Ülkemizde beyaz yakalı bir üniversite mezunu otuzlu yaşlarda aile bile kuramıyor”

Gündelik çalışma hayatından örnek veren Avşar; “kamuoyunda çokça tartışıldığı üzere ülkemizde lise mezunu mavi yakalı bir marangoz, kaynakçı, elektrikçi, kaportacı yirmili yaşlarda 70-80 bin TL kazanırken; üniversite mezunu beyaz yakalı bir öğretmen, mühendis, muhasebeci, kamu personeli otuzlu yaşlarda ancak 30-40 bin TL arası maaş alıp aile kurmaya çalışmaktadır.”, şeklinde konuştu.

“İktidar, başarısız eğitim politikalarıyla gençlerimizin kaderiyle oynamaktadır”

Sözlerinin sonunda eğitim politikalarındaki başarısızlığın sonuçlarına değinen Avşar; “Bu durum bile bize iktidarın eğitim politikalarının sonuçları itibariyle ne denli başarısız olduğunu ve gençlerimizin kaderleriyle nasıl oynandığını anlatmaya yeter. “, dedi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.