Dolar 32,3665
Euro 34,7945
Altın 2.394,36
BİST 10.255,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

İSMAİL SAÇLI YAZDI: SEL ÖNÜNDEN KÜTÜK KAPMAK GİBİ BİR SÖZ VARDIR?

İSMAİL SAÇLI YAZDI: SEL ÖNÜNDEN KÜTÜK KAPMAK GİBİ BİR SÖZ VARDIR?
24 Şubat 2021 22:30 | Son Güncellenme: 26 Şubat 2021 00:39
892

AHA.Maltepe de 25 yıldır ikamet eden ve CHP üyesi olarak son iki günkü paylaşımlar görünce kısa bir kaç cümle yazmak istedim.Sınıfsal mücadeleyi önemseyen biri olarak, DİSK sendikasını Emek için , aş için yasal haklarını almak ve sendikal hak olarak, toplu sözleşme hakkını kullanıyor. Çözüm olmaması noktasında grev kararı alındı. Bunlar yasal prosedür gereği yapılan işlemler.

Sınıfsal mücadeleyi önemseyen biri olarak, DİSK sendikasını Emek için , aş için yasal haklarını almak ve sendikal hak olarak, toplu sözleşme hakkını kullanıyor. Çözüm olmaması noktasında grev kararı alındı. Bunlar yasal prosedür gereği yapılan işlemler.

Grevi karalamak , süreci baltalamak hiç bir demokratik kişiye yakışmaz.
Niye CHP li belediye lerde grev yapıyorsunuzda AKP li belediyelerde yapmıyorsunuz gibi paylaşımlar gerçegi yansıtmıyor.
Çünkü DİSK hiç bir AKP li belediyelerde örgütlü degildir.
Hakiş ve Hizmet İş örgütü ideolojik olarakda anlaşıp sıkıntı yaratmıyorlar. İşten atılma korkusu ile de seslerini çıkaramıyorlar.
CHP Sosyal Demokrat bir partidir. Emek agırlıklıdır. Sendikal mücadeleye saygı gösterir. İşcinin yanındadır.
Maltepe de Temizlik işleri müdürlüğü ve temizlik işçileri gerek çöp toplamada, gerek Alan , cadde, sokak süpermede çok başarılı tüm maltepe halkı da menmun dur.
Doğal olarak, grev varsa hizmetleri durdurmak içindir. İşci iş gücünü kullanarak , işi aksatmak ve çalışmayı durmak , sistemi engellemektir. Bunu yaparak isteklerini kabul ettirmek için uğraşır. İş veren olarak da belediye ödeyeceği bir rakamda anlaşmaya çalışır. Bu normal süreçtir. Ama siyaseten CHP karşı olanlar, yada Belediye ye karşı olanlar, farklı hesapları olanlar bu durumu, farklı göstererek , hem işcileri hen CHP yi yıpratıyor. Mahalle lerde birikmiş çöpleri göstererek, belediyeyi çöpleri toplamıyor algısı dogru olmuyor.
Partimize, belediyemize, emekçimize , zarar vermeden olaya bakalım. Gün birlik gün dayanışma günüdür. Hak ararken haksız duruma düşmeyelim.
Emek En Yüce Değerdir .

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.