Dolar 32,5295
Euro 34,8958
Altın 2.437,36
BİST 9.749,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

“İnternet medyası artık çok önemli; dünya öyle bir hâl aldı ki artık internette yoksanız aslında yoksunuz.

“İnternet medyası artık çok önemli; dünya öyle bir hâl aldı ki artık internette yoksanız aslında yoksunuz.
30 Eylül 2022 00:59 | Son Güncellenme: 30 Eylül 2022 01:00
278

HABERMAX.RTÜK – İMEF ve TİMBİR’in ortak organizasyonuyla düzenlenen toplantıda İnternet medyasının sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu (İMEF) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) tarafından Ankara’da gerçekleştirilen ‘Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nda yasal düzenlemeler ve beklentiler konuşuldu.

Türkiye’nin 81 il kurucusu ile yurt dışından temsilcilerin katıldığı Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı’nın açılış toplantısına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir, AK Parti 24. Dönem İzmir Milletvekili ve Balkan Gazetesi sahibi Rifat Sait, İMEF Başkanı ve TİMBİR Kurcusu Dr. Süleyman Basa ile TİMBİR Başkanı Nizamettin Bilici ve çok sayıda konuk katıldı.

ÖZGÜL ÖZKAN YAVUZ: İNTERNETTE YOKSANIZ YOKSUNUZ!..

Özgül Özkan Yavuz ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İnternet medyası artık çok önemli; dünya öyle bir hâl aldı ki artık internette yoksanız aslında yoksunuz. Yurt dışında bunun hesaplamaları da yapılıyor zaten, ‘internette kapladığın alan kadar varsın’ deniyor. Dolayısıyla yaptığınız işin ve mesleğinizin önemi her geçen gün biraz daha artıyor. Çünkü internette olunması dezenformasyon alanında bir açık alanda yaratıyor. Haberlerin çok hızlı yayılabilme ihtimali var” Çalıştayın açılış toplantısı; kurucuların değerlendirmeleri ile son buldu.

KüKültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ile görüşen İstanbul Medya Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk İnternet Medya Birliği Kurucu Üyesi ve İstanbul İl Başkanı Adil Koçalan, İstanbul Medya Yayın Grubu bünyesinde bulunan, Türkiyenin ilk kadın kanalı ”TV MOR” hakkında görüş alışverişinde bulundu.

SÜLEYMAN BASA: DİJİTALLEŞECEĞİZ!..

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Dr. Süleyman Basa, “Biz İnternet Medya Bilişim Federasyonu olarak hükümetimizin aldığı kararlarla bugünlere geldik. Artık internetsiz ev hemen hemen yok. Bugün 100 kurucusuyla 3334 Sayılı Yasa’ya da başvurduk; Cumhurbaşkanımızın onayına sunulmak üzere… Sadece üç bakanlık görüşü kaldı, onları da tamamladıktan sonra inşallah Türk İnternet Medya Birliği’ni kuracağız. Ankara’da son iki ayda 100 gencimizi de NFT uzmanı yaptık Kültür Bakanlığı ile yürüttüğümüz proje sayesinde. Dijitalleşeceğiz” diye konuştu.

ÖNEMLİ MESAJLAR VERİLDİ

Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı, ikinci gününde oturumlar ile devam etti. RTÜK Başkan Yardımcısı Orhan Özdemir’in moderatörlüğünü yaptığı, Av. Aydın Demir, gazeteciler Şebnem Bursalı, Orhan Samast ve Av. Cüneyt Altıparmak’ın konuşmacı olarak katıldığı programda; ‘İnternet Yayıncılığında Lisanslama ve Yetkilendirme Süreçleri’, ‘Medyada Dezenformasyon’, ‘İnternet Medyası Basın Etiği ve İtibarı’ ‘İnternet Medyasında Hukuki Sorunlar’, ‘İnternet Medyasında Teknik Ve İçerik Geliştirme’, ‘İnternet Medyasının Yasal Altyapı İhtiyacı’, ‘Yurt Dışında Türk Medyası’, ‘İnternet Gazeteciliğinde İçerik Üretimi’ gibi konular değerlendirildi. Önemli mesajların verildiği oturumlara katılım sağlayanlar soru cevap bölümünde ise sorularına yanıt buldu.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.