Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

İnsan Kaynakları Meslek Derneği İkinci Temsilciliğini İzmir’de Açtı

İnsan Kaynakları Meslek Derneği İkinci Temsilciliğini İzmir’de Açtı
25 Haziran 2023 05:07
102

HABERMAX.Türkiye’nin İnsan Kaynakları alanındaki çatı kuruluşu İnsan Kaynakları Meslek Derneği (İKMD), yeni temsilciliklerle büyümeye devam ediyor. “Güçlü Dayanışma, Mesleki Gelişim” sloganıyla ilk temsilciğini İstanbul’da açan İKMD, ikinci temsilciğini ise, İzmir’de açtı. Önümüzdeki süreçte hem çalışma hayatında hem de sektörde etki alanını daha da genişletmeyi hedefleyen İKMD, iki yıl içinde Türkiye’nin 11 büyük şehrinde temsilcilikler açmayı planlıyor.

2013 yılında kurulan İnsan Kaynakları Meslek Derneği (İKMD), elde ettiği kazanımlarla çalışma hayatındaki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Halihazırda 300’e yakın bireysel ve kurumsal üyesi ile iş gücü piyasasında etkin roller üstlenen İKMD, yeni temsilciliklerle de genişlemesini sürdürüyor.

İş birliği içerisinde olduğu şirketlere ve bireylere daha nitelikli hizmet vermeyi, daha rekabetçi ve verimli sonuçlara ulaşmayı amaçlayan İKMD, İstanbul’un ardından ikinci temsilciliğini ise, İzmir’de açtı. Türkiye’nin çalışma hayatına yön veren etkili insan kaynakları liderlerinin katılımıyla 13 Haziran 2023’te dünyaca ünlü Hugo Boss’un ev sahipliğinde açılış lansmanını gerçekleştiren İKMD; iki yıl içinde 11 büyük şehirde temsilcilikler açmayı hedefliyor.

“İnsan kaynakları, şirketlerin en değerli varlıklarını yani insanı temsil eder”

İKMD Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda MAN Türkiye A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi ve İnsan Kaynakları Direktörü olan Mustafa İskifoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada; derneğin amaçlarını, İzmir’de açtıkları ikinci temsilciliklerinin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“İnsan kaynakları yönetimi, günümüz iş dünyasında çok stratejik bir öneme sahip. Çünkü insan kaynakları, şirketlerin en değerli varlıklarını yani insanı temsil eder. Bu nedenle, insan kaynakları yönetimi alanında bilgi ve deneyim paylaşımının önemini vurgulamak, meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde, bulunduğumuz şirketlere katkıda bulunmak, iş yaşamına etkili önerilerde bulunmak amacıyla derneğimizi kurduk. İzmir’de açtığımız ikinci temsilcilik ile bölgedeki insan kaynakları profesyonellerinin İKMD’nin güçlü ve geniş iletişim ağı ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunmasını ve güzel şehrimiz İzmir’in çalışma hayatında etkin rol almasını hedefliyoruz. İzmir pek çok açıdan önemli bir şehir olmasının yanında, aynı zamanda sanayi ve üretim alanındaki güçlü şirketlere ev sahipliği yapan bir kent. Dolayısıyla İzmir’in yeni temsilcilik için önemli adres olduğuna inanarak, burada ikinci temsilciliğimizi açtık.”

“İzmir’de sektörün gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz”

İKMD İzmir İl Temsilciliği Başkanı ve CMS Jant ve Makine Sanayi A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü Armağan Akça da İzmir’in dinamik iş dünyası ve genç nüfusuyla önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “İzmir, Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden bir tanesi olarak, hızla gelişen ve değişen bir iş ortamına sahip. Bu dönüşüm sürecinde insan kaynakları yönetimi, şirketlerin sürdürülebilir başarısı için büyük önem taşıyor. İzmir İl Temsilciliği olarak, bölgedeki insan kaynakları profesyonellerine nitelikli eğitimler, etkinlikler ve ağ oluşturma fırsatları sunarak, sektörün gelişimine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Bunun yanında, İzmir’deki insan kaynakları profesyonelleri de dernek etkinliklerine katılarak, sektördeki güncel gelişmeleri takip edebilme, deneyimlerini paylaşabilme ve ağlarını genişletebilme imkânı elde edebilecekler” şeklinde konuştu.

Hugo Boss Tekstil Sanayi Genel Müdürü Arif Kaya da konuşmasında, insan kaynaklarının yıllar içindeki yolculuğundan, insan kaynağına yönetimlerin bakış açısının nasıl değiştiğinden bahsederek, STK’ların desteği ile mesleki gelişimin sağlanmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Açılışa ilham veren konuşmacı olarak katılım gösteren TOFAŞ Türk Otomobil Fabrikası A.Ş. İnsan Kaynakları Direktör Orçun Sarıca ise, TOFAŞ fabrikalarında insan kaynağının yönetimine yönelik gerçekleştirdikleri iyileştirmeler ve iyi uygulamalar hakkında bilgi verdi. Sarıca ayrıca, İKMD Bursa İl Temsilciliği için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu kısa bir süre sonra Bursa’da da İKMD Bursa İl Temsilciliği lansmanını gerçekleştireceklerini açıkladı.

Törenin kapanış konuşmasında katılımcılara deneyimlerini aktaran İzgören Akademi Kurucusu Ahmet Şerif İzgören de insan kaynağının doğru yönetilmesi ile gerçekleşen başarılara ilişkin çarpıcı örnekler paylaştı. İzgören, törenin sonunda ise, katılımcılara imzalı kitabını hediye etti.

İKMD başarılı çalışmaları ile sektörde 10 yılı geride bıraktı

İnsan kaynakları mesleğini icra eden bireylerin ve tüm kurumların tek referans noktası olma hedefiyle 14 Mayıs 2013’te Ankara merkezli olarak kurulan İKMD, bugüne kadar da bu alanda görev yapan çalışanların dayanışma içerisinde bulunabilecekleri bir üst yapı olma amacıyla çalıştı. Çalışma hayatına liderlik edebilecek çağdaş, güncel, katma değer yaratabilecek evrensel ve rekabetçi çözümlerin üretilmesini hedefleyen İKMD’nin bünyesinde büyük ölçekli ulusal ve uluslararası kurumsal üyelerinin yanı sıra insan kaynakları mesleğini icra eden bireysel üyeler de bulunuyor. Sektörde başarılı çalışmaları ile 10 yılı geride bırakan İKMD, Agile çalışma metodolojisi ile oluşturulmuş 5 Yürütme Kurulu takımları ile 2019 yılından bu yana 120’ye yakın etkinliğe imza attı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.