Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

“İnci Taneleri” Dizisinin Pavyon Dansı Ankara Seymenlerini Ayaklandırdı

“İnci Taneleri” Dizisinin Pavyon Dansı Ankara Seymenlerini Ayaklandırdı
27 Ocak 2024 20:32
181

HABERMAX. Yılmaz Erdoğan’ın kaleme aldığı ve başrolünde yer aldığı “İnci Taneleri” dizisinin ilk bölümü, izleyiciler arasında tartışmaları beraberinde getirdi. Dizide Hazar Ergüçlü’nün canlandırdığı Dilber karakterinin pavyonda gerçekleştirdiği dans, Ankara Seymenlerini harekete geçirdi. Seymenler Kulübü Başkanı Şerafettin Demir, dizinin yayından kaldırılması için kararlı bir şekilde mücadele edeceğini açıkladı.

Ankara Seymenleri “İnci Taneleri” Dizisine Tepkili: “Yayından Kaldırılsın!”

Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve başrolünde oynadığı “İnci Taneleri” dizisi, ilk bölümünün yayınlanmasının ardından tartışılmaya devam ediyor. Dizide Hazar Ergüçlü’nün canlandırdığı Dilber karakterinin pavyonda Sincanlı Erkal’ın seslendirdiği oyun havası ile yaptığı dans, Ankara Seymenleri’nden tepki aldı.

Ankara Seymenler Kulübü Derneği Başkanı Şerafettin Demir, Gözcü TV’den Alptekin Aydoğan’a yaptığı açıklamada, dizide Yılmaz Erdoğan’ın canlandırdığı Adem karakteri ile Hazar Ergüçlü’nün canlandırdığı Dilber karakterinin 60’lı yaşlarda bir adam ile yirmili yaşlarda bir genç kadının ilişkisini normalleştirdiğini savundu. Demir, “Kültür ve ahlaki hayatımıza uymayan bu dizinin yayından kaldırılması için son nefesime kadar mücadele edeceğim” dedi.

Demir ayrıca, Ankara oyun havası şeklinde yayılan bu müziğin dejenere edilmiş olduğunu belirtirken seymen kültürü ve ahlaki değerlerin koruyucusu olacaklarını söyledi. Bu amaçla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, RTÜK Başkanı ve İçişleri Bakanından randevu talep ettiklerini belirten Demir, dizi yayından kaldırılana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Tepkilerin Ardından:

Ankara Seymenler Kulübü Derneği’nin tepkisinin ardından, dizinin yapımcılarından veya RTÜK’ten konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Sosyal medyada ise diziye yönelik tepkiler ve destek mesajları devam ediyor.

Dizinin Konusu:

“İnci Taneleri”, 1960’lı yılların Ankara’sında geçen bir aile dramasını konu alıyor. Dizi, Dilber adında bir pavyon şarkıcısının ve üç çocuğunun hikayesini anlatıyor.

Tartışma Konusu:

Dizideki Dilber karakterinin pavyonda yaptığı dans, bazı izleyiciler tarafından ahlaki açıdan uygunsuz bulundu. Ankara Seymenleri de bu dansın Ankara kültürüne ve ahlaki değerlere aykırı olduğunu savundu.

Sonuç:

“İnci Taneleri” dizisi, ilk bölümünden itibaren tartışmalara yol açtı. Ankara Seymenler Kulübü Derneği’nin tepkisi ve dizinin yapımcılarından veya RTÜK’ten gelecek açıklama, dizinin akıbetini belirleyecek gibi görünüyor.

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.