Dolar 32,3729
Euro 34,6838
Altın 2.416,31
BİST 10.049,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

İMAMOĞLU’NUN TUZLA FİLMİNE ŞADİ YAZICI’DAN CEVAP VAR

İMAMOĞLU’NUN TUZLA FİLMİNE  ŞADİ YAZICI’DAN CEVAP VAR
5 Temmuz 2023 13:58 | Son Güncellenme: 5 Temmuz 2023 14:25
166

HABERMAX.Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından paylaştığı, bir bölümünde kendisinin görüntüsü kullanılan; ‘Tuzla’da çok şey değişti’ isimli videosuna, bahsedilen işlerle ilgili gerçekleri dile getirdiği bir video ile cevap verdi. Başkan Yazıcı, videoda büyükşehir tarafından ‘Hayata geçirildiği’ iddia edilen yatırımlarla ilgili gerçekleri, videoda yer verilmeyen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kaderine terk edilen, ya da söz verildiği halde yapılmayan projeleri tek tek anlattı.

Başkan Yazıcı sözlerine, Ekrem İmamoğlu’nun yayınladığı videoda alıntılanan “Tuzla’yı unutmayın” sözüyle başladı. Yapılanları anlattıktan sonra; “Böyle hatırlayacaksanız, lütfen unutun.” İfadeleriyle devam etti.  Yazıcı sözlerini: “İstanbul’un kamu kaynağı kullanan en büyük kurumu, bu kurumun başındaki sayın başkanı, hizmet etmek için ne kadar sayılı gününüz kaldı, hesaplamıyorum. Ancak sizi hesapsız bir ısrarla Tuzla’ya hizmete, unuttuğunuzu hatırlamaya davet edeceğim. Çok sayın Muhayyel Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Çok değerli herkesin bildiği sır olan CHP Genel Başkan Aday Adayı; alın size iki cümlelik manifesto: Bırakın bu film işlerini. İşinize bakın” tamamladı.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal medya hesaplarından paylaştığı, bir bölümünde kendisinin görüntüsü kullanılan; ‘Tuzla’da çok şey değişti’ isimli videosuna, bahsedilen işlerle ilgili gerçekleri dile getirdiği bir video ile cevap verdi. Başkan Yazıcı, videoda büyükşehir tarafından ‘Hayata geçirildiği’ iddia edilen yatırımlarla ilgili gerçekleri, videoda yer verilmeyen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından kaderine terk edilen, ya da söz verildiği halde yapılmayan projeleri tek tek anlattı.

“COME TO İSTANBUL” ÇAĞRISINA NİHAYET CEVAP VERDİ

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,” Sayın Ekrem İmamoğlu, 3 Temmuz Pazartesi günü Kurban Bayramı’ndan sonraki ilk gün “Come to İstanbul” çağrımıza nihayet cevap verdi. Yine iş yapmak yerine, nereden tutsan elinde kalacak bir video paylaşarak mesaiye başladı. 9 günlük bayram tatili boyunca üzerinde çalışmış olmalılar. 09:42’de video yayınlamışlar. Hayli saat sonra haberim oldu. Videonun kapak fotoğrafında ben varım. Kapak yazısında da, her zaman Tuzlalılar adına, İBB’den daha çok hizmet almak için söylediğim bir cümle bulunuyor.  Sayın İmamoğlu kendi fotoğrafı yerine kapakta benim fotoğrafımı kullanmayı tercih etmiş. “Aramızda kalmasın” daha etkili olacağını düşünmüş olmalı. Şöyle demişim: “İstanbul’un en ucundayız, zaman zaman unutuluyoruz.” Sözün devamında her zaman söylerim; İstanbul’un çok yükünü alıyoruz. Pozitif ayrımcılıkla diğer ilçelere göre çok hizmet almalıyız. Orasını duymamışlar” dedi.

İLGİLERİ KURGU FİLMLERİ KADAR

Başkan Yazıcı,” Aslında, Tuzla’ya çok hizmet ettiklerini ima edip beni nankörlükle suçluyorlar. ‘Tuzla’ya hizmet gelmedi’ diyor Şadi Yazıcı. ‘Bak biz Tuzla’ya hizmet getiriyoruz’ demek istiyorlar. Hani 16 milyon için çok çalışıyorlar ya. Ah ki ne ah. Bize özel bir paylaşım olmuş ya da bizden başlamış. Ama üzgünüm, Tuzla diyerek başlıklar halinde paylaştıkları aslında yok desem yeridir. Tuzla’ya ilgileri, kurgu filmleri kadar. Keşke icraatlarını görseydik. Gelelim paylaştıkları filmin içeriğine: Tuzla İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nden bahsetmişler. Büyük kısmı tamamlanmış bir işin devede kulak kısmını tamamlamayı ve açılış seremonisini başarı olarak görmüşler. Oysa başkanın sözü, başlamış işi bitirmek değildi. Verdiği söz, Tuzla’yı arıtma kokusundan kurtarmaktı” ifadelerini kullandı.

SIFIRA SIFIR ELDE VAR SIFIR

Başkan Yazıcı,” Sayın Başkan, Koku sorununu çözeceğim dediniz, başlayan projeyi bile bitiremediniz. Yakma tesisi bölümünü açmadınız. Yarım yamalak bir iş yaptınız. Yaprakların alkışları eşliğinde durdurduğunuz İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nin ayıbını örtmek için acele açılış yaptığınız tesisin koku için önemli olan kısmı, arıtma atığını yakma tesisi yok, açılmadı. Hatta arıtmanın çalışması da eksik Marmara‘ya tam arıtılmadan verilen atık suyu konuşmasak iyi olur. Arıtma işi sadece Tuzla için değil İstanbul hatta Marmara havzası için çok önemli. Lütfen çevre ve denizdeki flora fauna için bu tesisin ikmaline ve yenilerinin yapılmasına ön ayak olun, aksi halde yapraklar sizi alkışlamayabilir ama 25 milyon Marmara havzası sizi ıslıklamaktan çekinmeyecektir. Arıtmanın kokusu bahsinde, sıfıra sıfır elde var sıfır. “Aramızda kalmasın” arıtmanın kokusunda sınıfta kaldınız” dedi.

BAŞLAYAN PROJELERİ BİTİREMİYORSUNUZ

Başkan Yazıcı,” Otoparktan bahsetmişsiniz. Tuzla Belediyesi tarafından Alanın kazanılması ve projelendirilmesi sonrası bütçesi gereği İBB’ye devredilen otopark yapımının, ki ihaleden önceki süreçleri ve ihale sonrasında da yüzde 25‘i yapılmıştı. İşte o otoparkı tamamlamakla övünüyorsunuz. Bu, Tuzla’da 4,5 yılda bitirdiğiniz tek projemiz. Tebrikler. Neden böyle “projemiz” dedim? Çünkü proje bazında bahsedilen işlerin hepsi AK Parti döneminde başlayan projeler. Proje üretmek bir yana, başlayan projeleri bitiremiyorsunuz. Altını çizmek istedim” ifadelerini kullandı.

YAP-SATÇI MÜTEAHHİT

Başkan Yazıcı,” Videoda sosyal konutlardan bahsetmişsiniz. Aydınlık Evler, Tuzla Meydan Evleri’ni eser olarak saymışsınız. Her iki proje de yap sat KİPTAŞ projesidir. Ne sosyal konutla ne kentsel dönüşümle uzaktan yakından alakaları yoktur. Üstelik ne ilginçtir ki? 12 büyükşehir belediye başkanı ile açılış yaptığınız teslim etmediğiniz 300 konutun arsasını da bir şahıstan satın alıp yaptınız. İzmit‘e yaptığınız 143 konuta karşılık 149 konutluk bir projeyi de bu bağlamda saymışsınız. Kanuni ruhsat şartlarına uymadan yaptığınız bahsini hiç açmadan kapatıyorum. Bu projeleri sosyal konut olarak pazarlamak bir başarı olabilir. Ancak

Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.