Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

İMAMOĞLU’NA ULUSLARARASI DEMOKRASİ MADALYASI

İMAMOĞLU’NA ULUSLARARASI DEMOKRASİ MADALYASI
13 Kasım 2019 17:34
557

AHA.Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği IAPC, 2019 Yılı Demokrasi Madalyası’nı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verdi. Madalya, 37 yıllık tarihini boyunca ilk kez bir belediye başkanına layık görüldü.

Her yıl dünyada sadece bir kişiye verilen Uluslararası Siyasi Danışmanlar Derneği’nin (IAPC- International Association of Political Consultants) Demokrasi Madalyası, 2019’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’na verildi. İlki 1982 yılında düzenlenen ödül, 37 yıllık tarihinde ilk kez bir belediye başkanına gitti.

BARIŞ DİLİ VE DEMOKRATİK TUTUM MADALYA GETİRDİ

İmamoğlu, madalyayı şaibeli bir şekilde iptal edilen 31 Mart ve büyük bir baskı altında tekrarlanan 23 Haziran seçimlerinde kullandığı barış dili ve ortaya koyduğu demokratik tutumuyla aldı. Kendine “dünyanın en demokrat belediye başkanı olma” hedefi koyan İmamoğlu, IAPC üyeleri tarafından demokrasiyi teşvik eden, demokratik düşüncenin yayılmasına katkı sağlayan, cesaretle demokratik değerlerin gelişimine katkıda bulunan kişi olarak nitelendirildi.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da düzenlenen 52. Dünya Konferansı’nda verilen ödülü, Başkan İmamoğlu’nun yokluğunda İBB Meclis üyesi ve Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Emrah Şahan teslim aldı. 2019 Demokrasi Madalyası, IAPC ödül komitesi tarafından önümüzdeki haftalarda İstanbul’da düzenlenecek bir törenle İBB Başkanına bizzat verilecek.

2017’DE KILIÇDAROĞLU DA ALMIŞTI

IAPC, 5 kıtada üyeleri bulunan ve 52 yıllık bir dernek. 37 yıldır gösterilen adaylar arasından üyelerinin yaptığı oylama ile Demokrasi Madalyası’nın kazananı belirleniyor. Madalyaya layık görülen isim, derneğin her yıl düzenlediği Dünya Konferansında açıklanıyor. Demokrasi Madalyası bugüne kadar aralarında Lech Walesa, Willy Brandt, Margaret Thatcher, Mikhail Gorbachev,  Nelson Mandela, Jimmy Carter, Bill Clinton gibi isimlere verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2017 yılındaki Adalet Yürüyüşü nedeniyle aynı madalyayı kazanmıştı.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.