Dolar 32,1864
Euro 35,1343
Altın 2.475,45
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 23°C

DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış Beştaş, Murat Kurum’a yönelik sert ifadelerle dolu bir açıklama yaptı:

DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış Beştaş, Murat Kurum’a yönelik sert ifadelerle dolu bir açıklama yaptı:
18 Şubat 2024 18:47
111

HABERMAX. “Murat Kurum’a: Hem dilimizi tanımayacak, hem bizi yok sayacak, daha dün kaymakamınız Kürtçe tiyatroyu yasaklayacak, sonra da sahnede Kürtçe konuşup halay çekecek öyle mi? Halklarımızın, yaptığınız şovlara karnı tok!”

Bu ifadeler, Meral Danış Beştaş’ın, Murat Kurum’un çelişkili ve tutarsız davranışlarını eleştirdiğini ve Kürtçe dilinin tanınması ve kullanımı konusundaki hassasiyetini vurguladığını gösteriyor. Ayrıca, Beştaş’ın sözleri, siyasi bir eleştiri ve halkın duyarlılığını yansıtan bir ifade olarak değerlendirilebilir.
DEM Parti İstanbul Adayı Meral Danış Beştaş’tan Murat Kurum’a Sert Tepki: “Halklarımızın Karnı Tok!”

DEM Parti İstanbul adayı Meral Danış Beştaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Diyarbakır’da Kürtçe konuşup halay çekmesine sert tepki gösterdi. Beştaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

Hem dilimizi tanımayacak, hem bizi yok sayacak, daha dün kaymakamınız Kürtçe tiyatroyu yasaklayacak, sonra da sahnede Kürtçe konuşup halay çekecek öyle mi? Halklarımızın, yaptığınız şovlara karnı tok!

Beştaş’ın paylaşımı, Kürtçe konuşma ve halay çekmenin samimiyeti sorgulanmasına ve Kürt kültürüne yönelik çelişkili tutumlara dikkat çekmesi açısından dikkat çekici.

Beştaş’ın Eleştirisinin Anahtar Noktaları:

  • Murat Kurum’un Diyarbakır’da Kürtçe konuşması ve halay çekmesi
  • Daha önce Kürtçe tiyatronun yasaklanması
  • Kürtçe’ye ve Kürt kültürüne yönelik çelişkili tutum
  • Halkların bu tür şovlara doyduğu ve samimiyetsiz bulduğu

Beştaş’ın Paylaşımının Yansımaları:

  • Beştaş’ın paylaşımı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.
  • Birçok kullanıcı Beştaş’ın eleştirisine hak verdi.
  • Kürtçe’ye ve Kürt kültürüne yönelik çelişkili tutumlara dikkat çekildi.
  • Samimiyet ve halkların gerçek taleplerine cevap verme gerekliliği vurgulandı.

Sonuç:

Meral Danış Beştaş’ın Murat Kurum’a yönelik eleştirisi, Kürtçe’ye ve Kürt kültürüne yönelik çelişkili tutumlara dikkat çekmesi açısından önemli. Beştaş’ın paylaşımı, bu tür şovların halklar tarafından artık samimi bulunmadığını ve gerçek taleplere cevap verilmesi gerektiğini gösteriyor.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.