Dolar 32,2702
Euro 35,0972
Altın 2.471,61
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 24°C

İETT Genel Müdürü İrfan Demet: “Motorine Ödenen Vergilerle İETT Filosunu Yenileyebilirdik”

İETT Genel Müdürü İrfan Demet: “Motorine Ödenen Vergilerle İETT Filosunu Yenileyebilirdik”
22 Kasım 2023 18:47
108

HABERMAX.İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürü İrfan Demet, yaptığı açıklamada, motorine ödenen vergilerle İETT’nin bir yılda 500 adet, 5 yılda ise filonun tamamını yenileyebileceğini belirtti. Demet, bu açıklamasını Türkiye’nin enerji politikalarına ve toplu taşıma sektöründeki dönüşüme dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirdi.

Açıklamasında, motorin fiyatlarındaki artışın şehir içi toplu taşıma hizmetlerini olumsuz etkilediğini ve bu durumun sürdürülebilirliği zorlaştırdığını ifade eden Demet, “Motorine ödenen vergilerle yılda 500 adet, 5 yılda ise filomuzun tamamını yenileyebilirdik. Bu, hem çevresel etkileri azaltacak hem de toplu taşıma hizmet kalitesini artıracaktı.” dedi.

Demet, ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliği sağlamak adına elektrikli ve hibrit araçlara yönelik bir politika izlemenin önemine vurgu yaparak, “Toplu taşımada enerji verimliliği ve çevre dostu araçlar kullanmak, şehir yaşamını iyileştirmek açısından kritik bir öneme sahiptir. Motorine yapılan vergi ödemeleri, bu yönde atılacak adımlar için kullanılabilirdi.” şeklinde konuştu.

Ayrıca, İETT’nin çevre dostu ulaşım araçlarına geçiş stratejilerini değerlendiren Demet, elektrikli otobüslerin ve hibrit araçların yaygınlaştırılmasıyla İstanbul’da hava kalitesinin artırılabileceğini ve enerji maliyetlerinde de tasarruf sağlanabileceğini belirtti.

İETT’nin, gelecekte daha sürdürülebilir ve çevre dostu bir toplu taşıma sistemine geçişi için çalışmalarını sürdüreceğini ifade eden İrfan Demet, bu tür politikaların şehir içi ulaşımın kalitesini ve çevresel etkilerini olumlu yönde etkileyebileceğine inandığını dile getirdi.

Paylaşın:
Objektif, tarafsız, şeffaf, hakaret olmadıkça her görüşe saygılı olmaya çalışıyoruz, sağı solu olmadan bütün siyasi haberlerinizi yayınları...
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj Gönder
Merhaba, yayınlanmasını istediğiniz mesajınızı bize iletin, yayınlayalım.